Gripa porcină la Bucureşti

Gripa porcină la Bucureşti

Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 24. De data aceasta este vorba de o adolescentă de 15 ani, sosită joi din Canada.

Ea este acum internată în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, cu o stare de sănătate bună, după ce a fost diagnosticat cu gripă AH1N1, potrivit Ministerului Sănătăţii.

MS precizează că pacienta are o stare generală bună şi se află internată la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, sub tratament cu medicamente antivirale.

Investigaţie epidemiologică

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile sanitare au demarat investigatia epidemiologică, până la această oră fiind depistaţi şase contacţi.

Vineri, un copil, care a venit împreună cu familia din Canada, a fost internat în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, cu o stare de sănătate bună, după ce a fost diagnosticat cu gripă AH1N1.

Potrivit MS, copilul a venit împreună cu familia, în data de 20 iunie din Canada, fiind acum internat în Institutul "Matei Balş" cu o stare de sănătate bună, autorităţile sanitare demarând investigaţia epidemiologică.

Reţeaua de alertă europeană a comunicat autorităţilor române existenţa, în România, a cinci contacţi ai cetăţeanului străin infectat, pe care reţeaua naţională de supraveghere a bolilor transmisibile i-a identificat şi consultat.

După ce medicii au constatat că unul dintre contacţi prezenta simptome respiratorii, s-au recoltat probe întregii familii.

CITIŢI ŞI: Gripa porcină "loveşte" din nou Guvernul a dat 50 de milioane de lei pentru vaccinul contra A/H1N1