Şi Ministerul român al afacerilor externe i-a averizat pe românii care pleacă în vacanţă în Grecia să se informeze asupra situaţiei transportului aerian, maritim şi feroviar din această ţară.
Pot contacta Ambasada României la Atena şi respectiv Consulatul General al României la Salonic, se precizează în comunicatul MAE.
Peste 80 de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate pe aeroporturi, în timp ce 110 au întârzieri, cum controlorii de trafic şi-au înterupt activitatea pentru 24 de ore.
Şi în porturi, toate navele au rămas ancorate. Aşa că turiştii care aveau programate plimbări în insule şi-au amânat plecarea până mâine.
De şase ori în grevă generală
Anunţată încă de săptămâna trecută, din cauza deciziei de a creşte vârsta de pensionare la 65 de ani, ce-a de-a şasea grevă generală din Grecia a perturbat de asemenea şi traficul feroviar. Niciun tren nu circulă azi.
Unde mai pui că şi traficul din Atena e dat peste cap de grevă.
Nu se lucrează nici în administraţie, spitale şi instituţii publice, iar grecii sunt lipsiţi de ştiri toată ziua. Şi sindicatul jurnaliştilor s-a aliat la protest.
Ample proteste sunt anunţate în capitală şi în mai multe oraşe din Grecia.
Creşterea vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani nu e singura măsură care-i scoate în stradă ope greci. Tăierea pensiilor cu 7% în medie e o altă decizie care nemulţumeşte sindicatele.
Guvernul de la Atena s-a angajat în faţa statelor din zona euro şi FMI să ia aceste măsuri, ca să primească împrumutul de 110 miliarde de euro şi să scoată ţara din criză.