Greșeli pe care le faci la micul dejun. Ce spun specialiștii

Greșeli pe care le faci la micul dejun. Ce spun specialiștii Sursa foto: Dreamstime.com

Un dietician a dezvăluit cele mai rele patru obiceiuri de la micul dejun pentru nivelul zahărului din sânge. Cei cu diabet ar trebui să fie atenți în special la menținerea sub control a glicemiei. Dar și pentru restul populației, menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil este importantă.

Nivelurile stabile ale zahărului din sânge ajută la prevenirea foametei, a poftelor de mâncare, a scăderilor de energie și a creșterii în greutate. Melissa a dezvăluit principalele greșeli pe care le faci de la începutul zilei.

Nivelurile de zahăr din organism

Fibrele sunt adesea trecute cu vederea în dietă. Melissa a spus că fibrele „îmbunătățesc regularitatea digestivă și colesterolul din sânge, măresc sațietatea și încetinesc eliberarea carbohidraților în sânge”. „Când mănânci un mic dejun cu conținut scăzut de fibre și bogat în carbohidrați, cum ar fi pâinea prăjită cu gem, carbohidrații din masă vor ajunge în sânge mai repede decât dacă ai avea la fel de mulți carbohidrați cu conținut mai mare de fibre. Această creștere rapidă a carbohidraților poate duce la o creștere și o scădere a glicemiei după masă, ceea ce poate afecta nivelul de energie și apetitul.”

Săritul peste micul dejun a devenit un lucru comun în dietele de post intermitent. Pentru persoanele sănătoase, lipsa micului dejun a fost asociată cu dezvoltarea diabetului de tip 2, riscul crescând pentru fiecare zi suplimentară a săptămânii. „În timpul postului prelungit este posibil ca nivelul zahărului din sânge să scadă. Pentru unii, această schimbare poate să nu fie vizibilă; pentru alții, scăderea zahărului din sânge poate duce la simptome de hipoglicemie, cum ar fi bătăi rapide ale inimii, transpirații, iritabilitate și amețeli.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Mesele echilibrate

Pentru cei care suferă deja de diabet, medicii nu recomandă să sară peste micul dejun și, de fapt, încurajează să îl mănânce. Acesta a fost asociat cu concentrații medii de zahăr din sânge și șanse mai mici de control glicemic bun la diabeticii de tip 1, a spus Melissa, potrivit The Sun.

O masă echilibrată constă din carbohidrați, proteine ​​și grăsimi (cu fibre!). Dar Melissa a spus: „Pentru mulți, un mic dejun rapid ajunge să fie un fruct sau cafea cu zahăr. Este nevoie de multă muncă pentru ca organismul tău să descompună și să digere proteinele, iar atunci când consumi acest nutrient alături de carbohidrați, poate încetini eliberarea carbohidraților în fluxul sanguin.”