Evenimentul Zilei > Social > Grecia se pregătește pentru turism, domeniu vital pentru Elada. În ce condiții pot să-și petreacă românii concediul
Grecia se pregătește pentru turism, domeniu vital pentru Elada. În ce condiții pot să-și petreacă românii concediul

Grecia se pregătește pentru turism, domeniu vital pentru Elada. În ce condiții pot să-și petreacă românii concediul

Grecia are neapărată nevoie de un sezon plin de turism pentru a putea să supraviețuiască din punct de vedere economic.

Autoritățile din Grecia fac demersuri și pregătiri pentru a putea să facă față unui nou sezon turistic. Ramură care reprezintă oxigenul pentru această țară. Afectată serios de efectele economice ce au decurs din pandemie. Pentru că anul trecut, stațiunile din Arhipelagul Elen au fost mai mult depopulate.

Grecii vor să primească, acum, turiștii care au fost vaccinați sau ale căror teste sunt negative. În mod obișnuit, în Elada, sezonul turistic începea în luna aprilie. Acum, pentru al doilea an consecutiv, situația este complicată. Pentru că pandemia de coronavirus a intrat în cel de-al treilea val. Și în Grecia, ca și în celelalte țări ale Europei, numărul de infectări a crescut foarte mult.

Grecia are nevoie ca de aer de turism, pandemia pune piedici

Micii întreprinzători eleni așteaptă cu nerăbdare ca turiștii să îi viziteze. Eugene Theodoridis ese antreprenor din Atena, care închiriază catamarane și iahturi pentru excursii pe insulele grecești. Clienții săi vin din Marea Britanie, Statele Unite, Germania și Africa de Sud.

„Pe tot parcursul iernii, am pregătit bărcile pentru ca turiștii să vină. Vom fi gata când se vor deschide granițele și vom putea întâmpina toți oaspeții din întreaga lume”. Spune Theodoris, conform BBC. 

În Grecia, restricțiile au fost prelungite până la data de 19 aprilie. Este vorba despre cele impuse celor veniți pe calea aerului. Pasagerii care ajung cu avionul trebuie să prezinte un test negativ PCR, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Cei depistați pozitiv intră în izolare

Deocamdată, toate persoanele care sosesc în Grecia intră în autoizolare pentru un timp de 7 zile. La graniță, este nevoie de test PCR negativ sau test rapid. Vizitele în scop turistic sunt interzise. Se permit doar cele pentru călătorile esențiale. De asemenea, e interzisă deplasarea între prefecturi și există restricții de circulație pe timp de noapte.

Este greu de vorbit despre turism deocamdată. Turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide. Cei depistați pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia. Costurile de cazare sunt suportate de eleni. Copiii sub 10 ani nu vor fi testați.  „O mulțime de țări trebuie să fie de acord cu protocoale specifice pentru a le permite oamenilor să călătorească”, au spus oficialii greci.