Evenimentul Zilei > Actualitate > Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de închisoare
Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de închisoare

Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de închisoare

Serghei Gorbunov, cetăţeanul moldovean suspectat că ar fi participat la jaful armat din ianuarie 2009 de la o casă de schimb valutar din Braşov, dar şi de comiterea altor infracţiuni violente, a fost condamnat astăzi la 13 ani de închisoare de magistraţii Judecătoriei Deva.

Gorbunov va sta însă 16 ani la închisoare deoarece pedeapsa i-a fost contopită cu alte sentinţe, date de instanţele de la Constanţa şi Braşov, care l-au condamnat pentru două tentative de omor. Sentinţa Judecătoriei Deva nu este însă definitivă. "După executarea pedepsei, Serghei Gorbunov va fi expulzat din ţară", afirmă Cornelia Filomon, purtător de cuvânt al Judecătoriei Deva.

Sentinţa Judecătoriei Deva îl mai obligă pe Serghei Gorbunov la plata a 58.000 de lei, pentru daunele materiale şi morale aduse victimei.

Proces tergiversat

La Deva, Gorbunov a fost judecat pentru o tâlhărie comisă în 2003 asupra patronului unei case de schimb valutar din oraş. Între cei doi a avut loc un conflict fizic în urma căruia victima a reuşit să scape şi chiar să-i smulgă haina agresorului. Gorbunov a dispărut, totuşi cu o borsetă în care se aflau peste 65.000 de lei.

Procesul de la Deva a durat mai bine de doi ani, Gorbunov folosindu-se de toate tertipurile avute la dispoziţie pentru a prelungi durata acestuia, inclusiv de faptul că nu cunoaşte limba română şi are nevoie de un translator.

Procesul a presupus şi efectuarea unor expertize ADN asupra hainei rămasă la locul faptei, lucru care, de asemenea, a făcut ca termenele să se tot succeadă. La fiecare înfăţişare, Gorbunov a susţinut că este nevinovat, iar proba ADN este contrafăcută.
CITIŢI ŞI:
Ucigaşul de la Braşov, comportament de profesionist
Gorbunov, eliberat cu avizul procurorului