Noul logo cuprinde, pe lângă bustul desenat al scriitorului și cuvântul Google "caligrafiat" cu penița, o scrisoare- aluzie la cunoscuta operă "O scrisoare pierdută" a scriitorului.

Ion Luca Caragiale s-a născut la 30 ianuarie 1852 în satul Haimanale, astăzi satul I. L. Caragiale, din judeţul Dâmboviţa, şi a murit pe 9 iunie 1912, la Berlin. I.L. Dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist român, Caragiale este considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori români. Operele sale, care caricaturează adesea societatea și oamenii politici, sunt extrem de actuale și astăzi.

Cele mai cunoscute piese ale sale, "O noapte furtunoasă", 1879; "Conul Leonida faţă cu Reacţiunea", 1880; "O scrisoare pierdută", 1885; "D’ale carnavalului", 1885; "Năpasta", 1890, au fost publicate în revista "Junimea", la care a colaborat împreună cu Ion Creangă și Mihai Eminescu.

Ion Luca Caragiale și-a publicat primul volum, intitulat "Teatru", în anul 1889, la Editura Socec.

În ciuda activităţii sale bogate, i s-a refuzat sistematic acreditarea socială sau culturală, astfel încât a plecat cu familia la Berlin, în primăvara anului 1905.

În anul 1912, nu a acceptat invitația de a participa la festivităţile organizate în ţară cu prilejul împlinirii vârstei de 60 de ani. A fost anul în care Ion Luca Caragiale s-a stins din viață la Berlin. A fost adus în țară la câteva luni și înmormântat la cimitirul Bellu.

Anul 2012 a fost declarat Anul Caragiale, urmând să fie organizate mai multe evenimente dedicate scriitorului.