Gino Iorgulescu, acuzat de evaziune fiscală

Gino Iorgulescu, acuzat de evaziune fiscală

Fostul preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost pus sub învinuire, ieri, de procurorii Parchetului General, într-un dosar în care este anchetat pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

El a fost audiat, ieri, de anchetatori, timp de aproximativ o oră, dar a refuzat să facă vreo declaraţie după ce a părăsit sediul Parchetului.

Această anchetă a început în 2006, după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a formulat o plângere penală în care cerea anchetarea lui Gino Iorgulescu, a finanţatorului FC Naţional, Constantin Iacov, şi a preşedintelui Asociaţiei FC Naţional 2000, Florin Ciobanu.

Potrivit ANAF, cei trei ar fi omis să înregistreze în contabilitatea clubului peste 2,4 milioane de dolari obţinute din transferurile jucătorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Cânu, Adrian Olah şi Johathan McKain de la FC Naţional la Politehnica Timişoara. Astfel, ei s-ar fi sustras de la plata către stat a unui impozit pe profit în valoare de aproape jumătate de milion de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News