Gigi, ridica-ne la cer!

Gigi, ridica-ne la cer!

Gigi Becali, patronul de la Steaua, si-a gasit reprezentarea visata.

„Razboinicul luminii”, care promite ridicarea Romaniei ca soarele sfant de pe cer, a sedus pictorii inchipuiti. Catalin Mihalache, un barbat de 40 de ani, a venit ieri in redactia noastra. S-a prezentat scurt: „Pictor. Pictor consacrat”.

A intrebat timid de „un om bun de la sport” si apoi ne-a aratat panza rulata la subrat. „Eu nu prea sunt sa zic pe gura, ma exprim in pictura si nu numai. Pe panza sunt cel mai bun, dar nu prea am mijloacele necesare la mine, la tara. Nu prea am eu curaj la vorba”, ne-a explicat retinerile.

Tabloul sau de suflet il infatiseaza pe Gigi Becali pe post de luptator victorios. In sandale (slapi?), cu un coif pe cap, cu o sabie de foc pe care scrie „PNG”, un scut cu Iisus Hristos inlacrimat, totul sub un cer albastru pe care zboara fericit un porumbel cu  steagul „patriei sfinte” in cioc. Pe steag, in loc de stema, o minge. „Fotbalul l-a adus pe domnu’ Gigi in inimile noastre”.

Ne puteți urmări și pe Google News

De nicaieri, ca un vis al artistului, apare un evantai cu euro. „Nu e costum de spartan pe domnu’ Gigi, doar pare. Nu l-am pictat pe Borcea, fiindca noi suntem cu Steaua”, explica Mihalache. Un tablou in care latifundiarul, el insusi un produs kitsch al televiziunii, se incadreaza perfect.

„I-am dat si un Basescu”

De ce o faceti? - intrebam. „Cum de ce? Pentru bani si ca sa ma dau mare! Pai, daca-mi da domnu’ Gigi ceva, sunt cel mai tare la mine in sat”. E din satul Prooroci, comuna Milcov, judetul Olt. Nu e la prima creatie care-l infatiseaza pe Becali. „Am facut o sculptura, un cap de domnu’ Gigi.

M-a dat la televizor, la National TV, la OTV... Mi-a cumparat-o un fan de-al lu’ domnu’ Gigi. Mi-a dat 40 de milioane pe ea. Eu ce zic? La banii astia, i-am dat si „un Basescu”„. A facut sculptura pentru ca avea nevoie de bani ca sa-si ajute mama grav bolnava, paralizata. „M-am gandit eu asa - cine face bine in tara asta? Domnu’ Gigi, altcineva cine?”.