Echipa Steaua a învins duminică seara, în Turcia, echipa bulgară Levski Sofia, cu scorul de 2-1. Golurile "roş-albaştrilor" au fost reuşite de Cristi Tănase şi Raul Rusescu, ambele din penalty.
Ilie Stan i-a folosit în prima repriză pe toţi cei cinci jucători transferaţi în această iarnă: Ovidiu Dănănae, Vlad Chiricheş, Paul Pârvulescu, Alexandru Chipciu şi Gabriel Machado.
Ex-braşoveanul s-a "remarcat" doar printr-un gest golănesc – şi-a scuipat un adversar -, fapt care l-a "ajutat" să devină primul jucător care a intrat în gura patronului Gigi Becali în 2012.
Latifundiarul vrea să-i facă educaţie
Chiar dacă a avut de-a lungul timpului numeroase derapaje comportamentale, fostul oier a tunat şi a fulgerat la adresa exbraşoveanului, oferindu-se să-i dea meditaţii de bună purtare.
"E un gest aşa de urât, că nici nu vreau să-l comentez. Am să vorbesc personal cu el, să-i spun cum trebuie să se comporte dacă vrea să reuşească în viaţă şi pe teren. Aşa ceva este inadmisibil. Pe gazon eşti fotbalist, nu vagabond! Mai ales că s-a petrecut într-un meci amical, fără tensiune. Nu are nicio scuză. Să aibă mare grijă, că gestul asta mă face să cred că are un comportament ascuns, care îl va afecta. M-a pus mult pe gânduri", a spus ieri Becali.
Brandan: "Sper să plec. Am nevoie de bani"
După ce s-a lăudat că-l va învăţa pe Chipciu bunele maniere, Gigi a scăpat alt "porumbel" care arată cât de bine crescut este el şi cum "fentează" contractele semnate: "Eu am obligaţia să le dau celor de la FC Argeş 50 la sută din viitorul transfer al lui Tănase, dar nu e nicio problemă, că mai semnez un contract cu el şi gata. După ce că le-am dat 1,5 milioane, ce? Sunt prost să le mai dau încă jumătate din ce iau pe el?!".
Gigi Becali a mai declarat ieri că transferul lui Latovlevici la Saint-Etienne nu a picat definitiv. Pablo Brandan nu mai visează altceva decât să plece în China, la Tianjin Teda, unde ar primi circa două milioane de dolari în trei ani: "Oferta este una foarte bună atât pentru club, cât şi pentru mine. Eu mi-am făcut treaba la Steaua, nimeni nu poate spune că n-am fost profesionist sau că am rămas dator. E vorba despre mulţi bani şi am nevoie de bani pentru mine şi pentru familia mea".
SFATURI "TACTICE"
Dragomir îl vede pe Chipciu fundaş!
Ilie Stan, antrenorul Stelei, a scăpat, cel puţin pentru moment, de indicaţiile "tactice" ale patronului Gigi Becali, dar coşmarul intervenţiilor este întreţinut de alţi "pricepuţi".
Fostul impresar Ioan Becali a luat calea Antalyei ca să strângă relaţiile cu jucătorii de la naţională şi de la cluburile importante. "Giovani" a fost la partida Steaua – Levski şi le-a indicat "roş-albaştrilor" să-l folosească pe Gardoş mijlocaş la închidere.
Din ţară, Dumitru Dragomir i-a transmis lui "Iliesta" să-l folosească pe Chipciu fundaş dreapta, "garantând" că de pe acest post va fi titular la naţională zece ani.
ADVERSAR LIGA EUROPA
Twente îşi vinde vedetele: atacantul Marc Janko a plecat la FC Porto
Steaua mai primeşte şi veşti bune din Olanda, din tabăra echipei Twente Enschede, adversara din şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa. Atacantul Marc Janko (28 de ani) a fost vândut de Twente la FC Porto pentru 5,5 milioane de euro.
"Muntele" austriac (n.r. – Janko are 1,96 metri) a marcat 34 de goluri în 65 de partide disputate în tricoul "roş-albilor". Masivul vârf de atac a marcat o "dublă" cu FC Vaslui, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, contribuind decisiv la eliminarea moldovenilor din competiţie.
"Să protejăm gazonul, fiindcă jucăm finala pe el"
Mijlocaşul Emir Bajrami este, de asemenea, ca şi plecat de la Twente, el fiind ofertat de West Bromwich Albion, formaţia la care joacă şi românul Gabi Tamaş.
Ultimele victorii ale celor de la Twente (5-0 cu Waalwijk şi 4-1 cu Groningen) nu l-au pus pe gânduri pe Gigi Becali, care continuă să delireze că Steaua va juca finala Ligii Europa.
"O s-o distrugem pe Twente! E important sa protejăm acest gazon de pe «Naţional Arena», pentru că o să jucăm finala pe el", a spus Gigi Becali.
Fostul oier ştie ce trebuie să facă dacă echipa sa va ajunge în finala acestei competiţii: o catedrală, un orfelinat şi un cămin pentru bătrâni. Lui Gigi i-a fost de ajuns victoria cu Levski ca să explodeze de optimism.
"Cel mai mult mă interesează că adversarii nu s-au apropiat de careul nostru de 16 metri. Asta înseamnă că, pe lângă valoare, jucătorii au fost şi determinaţi. N-am avut deloc emoţii la acest meci. Ilie Stan a vorbit cu mine şi i-am spus atât: «Nu-mi spune nimic!». Am încredere maximă în el. Toată lumea zice că sunt dictator, dar atunci când ai rezultate, am încredere maximă", a completat Gigi, convins că "omogenitatea se face imediat".
Chiricheş, Chipciu şi Dănănae pe lista UEFA?
Steaua trebuia să trimită până aseară, la ora 24.00, lista finală către UEFA. Pe aceasta nu puteau fi operate decât trei modificări. Dacă numele lui Chiricheş şi Chipciu erau clare, al treilea ales se pare că urma să fie Dănănae.
UEFA a transmis că Steaua poate juca pe "Naţional Arena" şi în "optimile" Ligii Europa, dacă se va califica. Gigi Becali a mai declarat că revenirea în Ghencea este iminentă.
9 goluri
a marcat Twente Enschede în ultimele două partide din campionat, dar Gigi Becali spune că Steaua "îi distruge" pe olandezi