Patronul stelist Gigi Becali se bate din nou cu pumnii în piept că "militarii" nu ar fi avut o viaţă bună fără el.
Oficial, fostul oier a devenit patronul "roş-albaştrilor" pe 6 februarie 2003, dar apariţia sa în anturajul Stelei s-a produs încă din 2000, când clubul era condus de Viorel Păunescu, iar Victor Piţurcă ocupa funcţia de manager general.
Latifundiarul din Pipera s-a lăudat ieri că, în 2000, a salvat Steaua de la retrogradare.
"Cred că Steaua revenea şi fără mine, dar în 2000, când am venit, ştiu că jocurile erau făcute ca Steaua să retrogradeze şi să rămână Rocar. E vorba de nişte lucruri şi de nişte oameni care ştiu ce făceau ca să rămână Rocarul. Piţurcă a pus piciorul în prag când Steaua era batjocorită de arbitri. În primul an, am venit de pe locul 13 şi am terminat pe 3. Apoi, în sezonul următor am luat titlul. Am investit în acel sezon şi i-am adus pe Pompiliu Stoica, cu 500.000 de dolari, pe Florentin Dumitru, – cu 350.000 de dolari, bani enorm de mulţi", a spus Gigi Becali, la GSP TV.
Brandan nu mai pleacă
Pe de altă parte, Gigi Becali a anunţat ieri că transferul argentinianului Pablo Brandan în China a căzut: "Brandan va rămâne la Steaua. Dacă joacă bine, va fi titular, dacă nu – stă pe bancă. Nu înţeleg de ce, dacă o echipă îţi dă de trei ori cât ai aici, nu plăteşte măcar cât am dat eu pe el?".
"Din punct de vedere financiar, e o dezamăgire că n-am plecat", a reacţionat Brandan.