Evenimentul Zilei > Social > Ghid pentru a alege fotolii de calitate
Ghid pentru a alege fotolii de calitate

Ghid pentru a alege fotolii de calitate

Dacă ai de gând să stai pe un fotoliu ore întregi, nu-l alege în 5 minute. Canapelele și fotoliile joacă un rol important în confortul zilnic al fiecărei persoane. Acest mobilier susține diferite activități, în general legate de odihnă și bunăstare și aproape toți petrecem câteva ore pe zi într-un fotoliu.

De multe ori ajungem acasă epuizați după o zi stresantă la muncă. Singurul lucru pe care vrem să-l facem este să ne așezăm și să ne luăm cartea preferată și în felul acesta să evităm grijile. În multe dintre aceste ocazii, un fotoliu este o soluție de moment care te ajută să te simți confortabil și calm.

De zeci de ani, fotoliile au devenit unul dintre cele mai comune elemente în decorarea caselor noastre. Confortul lor ne ajută să ne odihnim corpul în timp ce citim, ne uităm la televizor sau discutăm cu prietenii și familia. Spre deosebire de canapele, acestea ocupă mai puțin spațiu și sunt potrivite pentru orice cameră datorită manevrării lor ușoare.
Există însă vreun sfat pentru a găsi fotolii ideale? Anumiți factori importanți care influențează foarte mult confortul trebuie luați în considerare la alegerea de fotolii. Este necesar să observi și să testezi scaunele și să evaluezi, unul câte unul, următoarele aspecte.

Fotolii pe viață?

Viața unei canapele sau a unor fotolii depind în mare măsură de robustețea și rezistența materialelor. Nivelul de calitate influențează, în mod logic, prețul final. Evaluează dacă alegerea ta îndeplinește un minim de funcționalitate și fii realist atunci când ții cont de raportul calitate-preț.

Ia în considerare spațiul disponibil pentru a-l amplasa

Este important să cunoști măsurătorile spațiului în care urmează să așezi fotoliul sau canapeaua. Atunci când alegi fotolii, fii foarte detaliat atât cu privire la lungimea cât și la adâncimea zonei disponibile.

Este recomandat să iei și să notezi măsurătorile acasă. Este dificil de estimat la ochi, deoarece mobilierul pare mai mic în magazin decât acasă.

Un alt aspect relevant este să cunoaștem din timp locația exactă a fotoliilor în cameră, deoarece rezistența la lumina soarelui a tapițeriei – de exemplu, dacă sunt situate lângă o fereastră – ar trebui să influențeze alegerea noastră finală.

Dimensiunea este importantă. Dimensiuni

Atunci când cumperi o canapea sau fotolii, îți recomandăm să cunoști măsurătorile externe ale lungimii și adâncimii sale, precum și dacă există posibilitatea de a le face pe măsură.
Cine va folosi fotoliile?

O atenție specială trebuie acordată viitorilor utilizatori ai fotoliilor.

În cazul copiilor, tipul de țesătură de tapițerie și rezistența acesteia îți pot determina alegerea.

În cazul persoanelor în vârstă, articolul trebuie să garanteze menținerea unei posturi bune și să faciliteze gestul de a sta jos și de a se ridica.

Ce folos va avea fotoliul?

Fiecare dintre posibilele utilizări ale fotoliului necesită adoptarea unei posturi diferite. Prin urmare, gândește-te la activitatea principală pe care ai planificat-o (citit, urmărit la televizor, odihnă). În acest fel, va fi mai ușor să știi ce accesorii pot fi utile sau ce caracteristici speciale ar trebui să ofere.

Materiale și căptușeală. Câteva considerații.

Tapițeria trebuie să fie respirabilă, altfel umezeala se acumulează și creează o senzație neplăcută. Țesăturile naturale, cum ar fi bumbacul sau pielea, sunt cele mai potrivite. Căptușeala prea moale îngreunează mobilitatea.

Se recomandă ca materialele să fie rezistente și ușor de curățat. Când tapițeria fotoliului este detașabilă, facilitează în mod deosebit spălarea.

Uită-te la spătar

Înălțimea și adâncimea fotoliului și a spătarului trebuie să fie adecvate. Verifică, așezat jos, dacă corpul este suficient de susținut pe spătar fără a atinge picioarele de la sol. Fotoliile sau canapelele prea mici împiedică mișcarea așezării sau ridicării. Spătarul trebuie să ofere suport lombar, iar scaunul să îți permită să găzduiești fesele fără presiune.

Verifică dacă cotierele sunt confortabile

Cotierele sunt utile ca element de susținere atunci când stăm sau ne ridicăm, dar mai puțin adecvate pentru a sprijini brațele în timp ce rămânem așezați. O cotieră nu trebuie să fie prea joasă, nu trebuie să se lase atunci când ne sprijinim pe ea și nu trebuie să fie atât de înaltă încât să forțeze umerii să se ridice.

Elemente suplimentare. Încearcă-le pe toate

Tetierele sunt elemente suplimentare la fotolii care ajută la relaxare și care îmbunătățesc confortul acestei piese de mobilier. Este recomandabil ca acestea să fie reglabile în înălțime.

În ceea ce privește zonele suplimentare pentru picioare, acestea îți permit să adopți posturi aproape culcate, ceea ce este foarte confortabil atunci când spătarul este pliabil.

Testează-le pe toate înainte de cumpărare pentru a te asigura că funcționează corect.

Postura ta joacă, de asemenea, un rol

În același punct de vânzare, adoptă diferite posturi (așezat, culcat, așezat) și verifică astfel că fotoliul este util și confortabil.

În concluzie, decorarea unei case nu este niciodată o sarcină ușoară, având în vedere diverșii factori implicați și numeroasele idei, inspirație sau concepte care ar putea fi folosite pentru utilizarea spațiilor. Fotoliile nu trebuie să fie o piesă de mobilier de modă veche, dimpotrivă, ele sunt piese cheie și izbitoare într-o casă dacă sunt bine combinate.