Evenimentul Zilei > International > Gest fără PRECEDENT: Putin a primit-o pe Le Pen la Kremlin. „Nu ne vom AMESTECA în alegeri!”
Gest fără PRECEDENT: Putin a primit-o pe Le Pen la Kremlin. „Nu ne vom AMESTECA în alegeri!”

Gest fără PRECEDENT: Putin a primit-o pe Le Pen la Kremlin. „Nu ne vom AMESTECA în alegeri!”

Președintele Vladimir Putin a primit-o vineri la Kremlin pe lidera Frontului Național, o premieră spectaculoasă pentru liderul rus.

Putin a dat asigurări că „Rusia nu se va amesteca în alegeri”, potrivit agențiilor de presă ruse.

„Nu dorim în nici un caz să influențăm evenimentele ce urmează, dar ne rezervăm dreptul de a comunica cu reprezentanții tuturor forțelor politice ale unei țări, așa cum o fac și partenerii noștri europeni sau din Statele Unite”, a spus Putin.

El a adăugat: „Este interesant să fac schimb de păreri cu dvs despre posibilitățile de a dezvolta relațiile noastre bilaterale și despre siuația din Europa. Știu că reprezentanți un curent politic european care se dezvoltă cu multă rapiditate.”

Este un gest cu totul ieșit din comun ca Vladimir Putin să primească un candidat în niște alegeri prezidențiale atât de aproape de data desfășurării scrutinului (23 aprilie și 7 mai).

Cutuma și protocolul cer ca un președinte să întâlnească șefi de stat de rangul său, sau eventual șefi de guverne din țări cu regimuri parlamentare.

Anterior, Marine Le Pen s-a întâlnit cu președintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin.

„Sunt partizana dezvoltării relațiilor cu Rusia în cadrul acestei lungi istorii care leagă cele două țări ale noastre”, a explicat Le Pen, aflată în fruntea sondajelor pentru turul I al alegerilor.