Germania renunță la taxa care a produs 18,9 miliarde în 2018!

Germania renunță la taxa care a produs 18,9 miliarde în 2018!

Guvernul Germaniei a decis ca din 2021 să renunțe la taxa de solidaritate, o hotărâre luată pentru a preîntâmpina o eventuală recesiune care amenință să lovească cea mai puternică economie din Europa.

Taxa a adus 18,9 miliarde de euro la buget anul trecut!

Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe de la Berlin, Olaf Scholz, care a mai spus că această taxă va continua să fie plătită doar de câțiva contribuabili foarte bogați.

Taxa de solidaritate în cauză a intrat în vigoare după reunificarea Germaniei și a avut drept scop acoperirea fondurilor necesare pentru readucerea regiunilor ce au făcut parte din RDG la nivelul celor din Germania Federală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Putem să ne îndeplinim ţintele fără a face noi datorii”, a spus Olaf Scholz, care a omis să spună că această decizie a fost luată pentru a alimenta creșterea economică pe care Germania o înregistrează și acoperirea în fața recesiunii financiare mondiale care se preconizează.

Anul trecut, taxa de solidaritate a adus bugetului nemților 18,9 miliarde de euro, dar creșterea economică a fost sinonimă și cu un excedent bugetar pe care germanii l-au anunțat an de an, astfel că majorarea cheltuielilor publice va putea fi efectuată fără a apela la alternativa împrumuturilor.