Evenimentul Zilei > International > Germania renunță la taxa care a produs 18,9 miliarde în 2018!
Germania renunță la taxa care a produs 18,9 miliarde în 2018!

Germania renunță la taxa care a produs 18,9 miliarde în 2018!

Guvernul Germaniei a decis ca din 2021 să renunțe la taxa de solidaritate, o hotărâre luată pentru a preîntâmpina o eventuală recesiune care amenință să lovească cea mai puternică economie din Europa.

Taxa a adus 18,9 miliarde de euro la buget anul trecut!

Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe de la Berlin, Olaf Scholz, care a mai spus că această taxă va continua să fie plătită doar de câțiva contribuabili foarte bogați.

Taxa de solidaritate în cauză a intrat în vigoare după reunificarea Germaniei și a avut drept scop acoperirea fondurilor necesare pentru readucerea regiunilor ce au făcut parte din RDG la nivelul celor din Germania Federală.

Putem să ne îndeplinim ţintele fără a face noi datorii”, a spus Olaf Scholz, care a omis să spună că această decizie a fost luată pentru a alimenta creșterea economică pe care Germania o înregistrează și acoperirea în fața recesiunii financiare mondiale care se preconizează.

Anul trecut, taxa de solidaritate a adus bugetului nemților 18,9 miliarde de euro, dar creșterea economică a fost sinonimă și cu un excedent bugetar pe care germanii l-au anunțat an de an, astfel că majorarea cheltuielilor publice va putea fi efectuată fără a apela la alternativa împrumuturilor.