Evenimentul Zilei > International > GERMANIA: Copiii, obligaţi să-şi susţină financiar părinţii
GERMANIA: Copiii, obligaţi să-şi susţină financiar părinţii

GERMANIA: Copiii, obligaţi să-şi susţină financiar părinţii

O sentință a Curții Supreme de Justiție a Germaniei, prin care un bărbat a fost obligat să achite 9.000 de euro în contul unei datorii locative a tatălui său, decedat cu doi ani în urmă, dar cu care nu mai avea nicio legătură de 40 de ani, a stârnit în presa germană o vie dezbatere despre responsabilitățile reciproce pe care părinții și copiii le au în această țară.

"Ce trebuie și ce nu trebuie copiii să plătească? Dar și pentru cât timp trebuie părinții să plătească pentru copii?", se întreabă cotidianul Bild, citat de Agepres.
Hotărârea justiției germane completează legislația și jurisprudența germană care obligă părinții să suporte cheltuielile copiilor până la vârsta de 25 de ani, dacă aceștia își continuă studiile sau urmează o formă de pregătire profesională.
Există și tabele cu formule de calcul ce ajută judecătorii să stabilească sumele ce trebuie plătite.
Pe de altă parte, și copiii sunt obligați să-și sprijine financiar părinții în cazul în care aceștia nu pot beneficia de asistența socială.
Astfel, dacă pensia ori averea părinților nu sunt suficiente pentru achitarea unor cheltuieli, precum cele cu asistența medicală, atunci copiii trebuie să contribuie și ei în măsura posibilităților.
Copii pot fi scutiți de această obligație doar dacă fac dovada faptului că părinții lor au trăit într-un lux exagerat, risipind banii, și că nu i-au sprijinit financiar în perioada studiilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: