Ministrul Michael Link se află în prima sa vizită oficială la Bucureşti, în perioada 12-13 iulie, unde s-a întâlnit cu Luminiţa Odobescu, secretar de stat în MAE, şi cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, cu care a discutat despre subiecte actuale de pe agenda de politică europeană, precum tratativele privind cadrul financiar multianual al Uniunii Europene, rezultatele Consiliului European din iunie şi chestiuni legate de viitorul Uniunii Europene.
Link a folosit vizita la Bucureşti şi pentru a se informa în legătură cu actuala
situaţie politică din România, despre care a purtat „discuţii îndelungate” cu ministrul de Externe,Andrei Marga, preşedintele PDL, Vasile Blaga, cu membrii al PNL, precum şi cu reprezentanţi ai unor fundaţii politice germane, precizează un comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucureşti.
Oficialul german a explicat faptul că instituţiile europene, precum şi
Germania, observă îndeaproape situaţia din România şi că acestea sunt îngrijorate de actualele evenimente. Având în vedere rezultatele obţinute până acum în procesul integrării europene şi al colaborării cu partenerii europeni, „este nevoie ca independenţa organelor constituţionale şi echilibrul dintre acestea să fie respectate”, spune Link.
„Salut declaraţia dată ieri la Bruxelles de prim-ministrul Ponta, că recomandările Comisiei trebuie implementate de urgenţă şi că Guvernul va depune toate eforturile pentru încheierea crizei actuale şi asigurarea unei guvernări constituţionale, în spiritul valorilor şi principiilor europene”, a spus Link, potrivit sursei citate.