George Michael si-a adus camerain valiza

George Michael si-a adus camerain valiza

Adunati pe Stadionul "Lia Manoliu", mii de fani au infruntat aseara ploaia sa-l vada pe superstarul britanic la primul sau concert in Romania.

Vant si ploaie in ziua in care George Michael si-a programat primul concert in Romania. Pe la ora trei, cerul Bucurestiului s-a acoperit de nori, amintindu-le tuturor de prognozele care anuntau inca de dimineata „ploaie torentiala cu tunete si fulgere”.

Dupa-amiaza, in jurul stadionului misunau doar bisnitarii, care inca isi mai momesc eventualii clienti cu „un bilet in plus”, de data aceasta fara prea mare suprapret, data fiind perspectiva intunecata a zilei, ci doar cat sa-si recupereze investitia.

Sperante pentru George Michael Muzicianul britanic a ajuns in tara dupa-amiaza, adus, in mare secret, cu o cursa charter venita direct de la Londra, care a aterizat la terminalul Tiriac al aeroportului Otopeni doar cu cateva ore inaintea spectacolului de pe „Lia Manoliu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Artistul, cunoscut pentru extravagante (desi capriciile de genul acesta sunt destul de obisnuite pentru staruri de asemenea talie, mai ales ca sunt incurajate din plin de agentiile care-i impresariaza), nu le-a cerut organizatorilor decat sa-i puna la dispozitie o camera goala, pe care stafful sau urma sa o „mobileze” cu continutul a catorva valijoare de care, se spune, echipa nu se desparte niciodata in turnee.

Daca in valijoare erau piese de mobilier, alimente, bauturi sau haine - nu se stie, deocamdata, deoarece George Michael a dorit discretie totala. Nimeni, nici chiar organizatorul, nu a avut permisiunea sa intre sau sa se apropie de camera acestuia.

Desi initial muzicianul isi propusese sa faca repetitii la Bucuresti, acestea au fost anulate, la solicitarea managementului artistului si cu acordul organizatorilor concertului, compania Modus Production. Surse apropiate organizatorilor sustin ca, din pricina acestei intarzieri, a fost decalata si ora la care a fost permis accesul publicului pe stadion, de la ora 13.00, anuntata pe bilete, la ora 16.00.

Au fost invocate masuri speciale de securitate, categorie la care s-au anuntat si cele patru filtre de paza dispuse in jurul stadionului, dar si cei 700 de oameni de ordine, 300 de politisti si 400 de jandarmi, dislocati pentru acest eveniment. Unii, care auzisera ca la Sofia, unde artistul a cantat cu trei zile in urma, pe 29 mai, lumea nu a dat navala, s-au temut sa nu se repete figura si la Bucuresti.

Promisiuni „de aur” pentru Bucuresti Fanii si nostalgicii isi doreau o seara speciala, asa cum au promis organizatorii, care sa inceapa, eventual, ca si cariera solo a artistului, cu celebrul „Faith” (o piesa de exceptie de pe un album care a devenit „number one” in clasamentele de difuzari si vanzari pe ambele parti ale Atlanticului, a propulsat patru single-uri pe locul intai in topurile din SUA si a fost vandut in peste 14 milioane de exemplare) si sa se termine, eventual, foarte romantic, cu „Jesus to a Child”, superhitul din 1996.

Acest turneu, venit dupa 15 ani in care George Michael s-a luptat cu depresiile si scandalurile de presa, se numeste „25 Live” pentru ca aniverseaza 25 de ani de cariera ai artistului, ocazie cu care a fost lansat si un album, „Twenty Five”, cu cele mai importante cantece pe care muzicianul le-a lansat pana acum.

Aceasta a fost si promisiunea pentru Bucuresti: hit dupa hit, de la „Don’t Let The Sun Go Down On Me”, chiar daca acesta a fost, de fapt, un extraordinar duet cu bunul sau prieten Elton John, pana la piesele de tinerete, din vremea in care George Michael canta cu trupa Wham!: „Freedom” la „Everythin She Wants” sau „Last Christmas”.

O serie de aur, in diferite „chei”, de la pop, de la balade soft, la piese funky-dance, de la „Father Figure”, „Kissing a Fool”, „One More Try”, „Freedom 90”, „Fastlove”, „Jesus to a Child”, „Freeek!” si cotroversata piesa (promovata, de altfel, de un videoclip) „Shoot the Dog”, in care artistul „comenteaza” ironic parteneriatul politic dintre prim-ministrul britanic, Tony Blair, si presedintele american, George Bush.

SHOW LOREDANA

Loredana si Simplu, trimisi la coada scenei In ciuda ploii, cateva sute de spectatori s-au adunat la Stadionul National „Lia Manoliu” ieri, incepand cu ora 16.00, cand s-au deschis portile pentru concertul George Michael.  La ora 17.00, la concertul trupei Simplu, venisera deja  cateva mii de persoane. Multi s-au grabit sa ocupe loc in foaier, in „the golden circle”, locul special rezervat de George Michael pentru  fanii impatimiti.

Catalin Botezatu a fost unul dintre primele VIP-uri care au ajuns la stadion. Au mai venit, ulterior, Gabriel Cotabita, Oana Roman cu ex-iubitul ei, Cornel Pasat, precum si Laurentiu Duta, Andrei Zaharescu, Zizzy Perry, sotul Brianei Caragea, Cristian Boureanu cu Valentina Pelinel, Aurelian Temisan cu Monica Davidescu.

 Atat trupa Simplu, cat si Loredana Groza au cantat in doar cate un colt al scenei, de 25 de metri, cea mai mare parte a acesteia fiind rezervata trupei lui George Michael.Dupa ce a intrat pe scena in chip de Craiasa Zapezii, Loredana s-a transformat rapid intr-un fel de Xena moderna.

Ea a cantat, in premiera mondiala, „Copiii sirenelor”, o inregistrare pe care tatal ei i-a facut-o pe casetofon cand avea 3 ani. O fusta inflorata de tiganca a anuntat o schimbare de repertoriu: „Sanie cu zurgalai” si „Mi-am pus busuioc in par” au fost cantate intr-o varianta hibrida.

 Loredana a mai cantat „Cine iubeste si lasa”, in varianta chill out, in fata unui public inca inghetat, care nu a rasplatit-o cu aplauzele pe care le merita din plin. La sfarsitul show-ului ei, stadionul inca gol pe un sfert isi astepta superstarul.