Geoană îl vede pe Băsescu în cădere liberă

Geoană îl vede pe Băsescu în cădere liberă

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a susţinut astăzi, la Craiova, că PSD ar fi în posesia unui sondaj de opinie care arată că Traian Băsescu se află într-o „cădere extrem de dramatică” la nivelul credibilităţii, devansându-l cu doar şase procente. Prezidenţiabilul PSD a adăugat că viitorul preşedinte va da tonul schimbării actualului Guvern.

„Am încheiat în urmă cu câteva zeci de ore o nouă măsurătoare pe care o facem în timpul pregătirilor pentru alegerile prezidenţiale. Diferenţa este de doar şase procente în favoarea actualului preşedinte. În urmă cu trei luni era de peste 30 de puncte şi este un lucru evident pentru toată lumea că actualul preşedinte şi-a epuizat potenţialul şi este într-o cădere extrem de dramatică în încrederea populaţiei”, a declarat Geoană în faţa social-democraţilor craioveni.

Preşedintele PSD pare din ce în ce mai convins că are şanse să ajungă la Cotroceni în urma scrutinului din toamnă: „Întrebarea astăzi nu este dacă Mircea Geoană câştigă preşedenţia, ci întrebarea este ce facem dacă el câştigă preşedenţia şi cum reuşim să adunăm energiile naţiunii noastre să ne îndreptăm într-o nouă direcţie.”

"Cine câştigă, dă tonul jocului în România"

Ne puteți urmări și pe Google News

Geoană a mai spus că, în mod cert, după alegerile prezidenţiale se va crea o nouă majoritate, care va depinde de câştigător. „Dacă cineva din partidul nostru sau din România îşi face iluzia că Traian Băsescu are cel mai mic gând de a continua vreo colaborare cu PSD-ul în eventualitatea, mai puţin probabilă azi, de a câştiga un nou mandat, se înşeală amarnic. Cine câştigă alegerile prezidenţiale, va fi cel care va da tonul jocului în România, aşa cum a fost la domnul Iliescu, la domnul Constantinescu şi acum la actualul preşedinte”, a declarat candidatul PSD la prezidenţiale.

Geoană consideră că următoarele alegeri sunt cele mai importante pentru România din ultimii 20 de ani. „De aceea această bătălie este o bătălie care este mai importantă ca, probabil, orice altă bătălie pe care a avut-o România în ultimii 20 de ani pentru că nu este vorba doar de cine va face guvernul viitor, câştigăm noi, facem un guvern de-al nostru, câştigă ei, fac un guvern de-al lor, dar mai important decât cine guvernează România, chiar şi decât numele preşedintelui, este ce fel de proiect aducem pentru România”, a conchis afirmat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD participă astăzi la conferinţa organizaţiei municipale a PSD, care se află în desfăşurare la această oră.