Explicatie. Teama de a consuma anumite alimente poate fi explicata genetic, potrivit unui nou studiu britanic.
La studiul realizat de o echipa de cercetatori de la Colegiul Universitar din Londra au participat 5.390 de perechi de gemeni, cu varste intre 8 si 11 ani.
Oamenii de stiinta au descoperit ca peste 80a din tendintele copiilor de a evita alimente noi sunt mostenite pe cale genetica. Cea mai mare probabilitate ca genele sa dicteze preferintele culinare este la gemenii identici, potrivit Mediafax.
S-a mai descoperit, de asemenea, ca mediul nu influenteaza temerile legate de alimentele noi. Cu cat un copil primeste mai des un anumit aliment, cu atat exista sansa ca micutul sa-l accepte in alimentatia lui obisnuita.
„Fobia pe care oamenii o au fata de incercarea unor alimente noi a constituit un avantaj revolutionar in prevenirea expunerii la alimente potential toxice. In vremurile noastre, in care alimentele sunt in general sigure pentru consum, neofobia pare a avea un efect advers asupra optiunilor alimentare”, apreciaza cercetatorii britanici.