Lui Billy şi Kaydon James, care cântăreau mai puţin de 1 kg fiecare la naştere, li s-au dat şanse foarte mici de supravieţuire, informează dailymail.co.uk. Cu toate acestea, cei doi au uimit personalul spitalului prin îndârjirea cu care s-au agăţat de viaţă.
700 de grame la naştere
Părinţii băieţilor, Kelly Hough (28) şi Gareth James (25), din Greater Manchester (Anglia) au conceput copiii în urma unei fertilizări in vitro şi au fost devastaţi când Kelly a intrat în travaliu mult mai devreme decât era aşteptat (22 septembrie, spre deosebire de 13 ianuarie). Billy, care a venit pe lume primul, cântărea aproximativ 750 de grame, în timp ce fratele său Kaydon nu avea mai mult de 660 de grame. Timp de o lună cei mici nu au ieşit deloc din incubatoare şi au rămas în spital până la jumătatea lunii ianuarie.
Medicii sunt optimişti
Chiar dacă băieţii s-au născut cu o serie de probleme de sănătate, de la icter la sângerări cerebrale, părinţii nu şi-au pierdut niciodată speranţa. Medici sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul celor doi copii, însă mama băieţilor a declarat că este prea devreme pentru a spune dacă naşterea prematură va avea efecte negative pe termen lung. Acum Billy cântăreşte 3 kg şi 770 de grame, iar Kaydon 3 kg 600.