Gemenele spanzurate: spovedania tatalui

Gemenele spanzurate: spovedania tatalui

Profesorul Eugen Bodis, tatal surorilor Kinga si Andrea Bodis, spune ca fetele se purtau dur cu el, dar nu poate accepta ca ele si-au pus capat zilelor.

Cele doua gemene din Cluj-Napoca, Kinga si Andrea Bodis, care au fost gasite spanzurate luni dimineata, nu se intelegeau bine cu tatal lor, Eugen Bodis, conferentiar universitar la Facultatea de Chimie. Surse din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj sustin ca ele nici nu vorbeau cu tatal lor; in schimb, mama lor le vizita zilnic.

Annia Bodis, mama gemenelor, a cerut ieri sa fie lasata in pace ca sa-si poata plange copiii. Era revoltata ca unele ziare au publicat fotografiile cu fetele atarnand de creanga copacului. Intrebata daca tinerele s-au sinucis din cauza lipsei de afectiune, Annia Bodis a replicat cu durere: „Cred ca ati mers prea departe cu asta”.

Nu agreau baietii Familia Bodis locuieste intr-un bloc cenusiu de la marginea cartierului Manastur. Vecinii spun ca sotii Bodis se certau mult si le supravegheau excesiv pe fete. „Aveau o grija excesiva  fata de ele. Erau prea studioase, poate prea studioase. Nu agreau baietii si erau foarte retrase. Erau tot timpul in pantaloni, iar de machiate, nu au facut asta niciodata”, poveste Leontina Morar, una dintre vecine.

Ne puteți urmări și pe Google News

O alta vecina ne-a spus ca fetele erau tot timpul impreuna. Au mers impreuna la gradinita, la scoala si la facultate. Vecinii nu le-au vazut niciodata in compania unor baieti. In 2001, Andrea si Kinga Bodis au devenit studente la Facultatea de Litere, sectia germana-engleza.

„Am fost colege patru ani, dar, credeti-ma, nu am discutat cu ele decat despre cursuri sau despre examene. Erau retrase cu toate colegele si nu participau la chefuri. Intotdeauna erau doar ele doua. Eram colege si atat, n-aveau niciun prieten. Erau genul care toceau”, spune fosta lor colega Marianne Csaky. Fosta lor profesoara conf. univ. Lucia Gorgoi spune ca gemenele erau foarte retrase, preferau sa invete foarte bine si atat.

Nu traducea texte medicale Andrea Bodis a fost angajata, din 2005, la biroul de traduceri „Dominator Exim” SRL. Pentru ca stia la perfectie engleza, germana si maghiara, era foarte solicitata de notarii publici. Lui Ionica Arion, coleg de seviciu, Andrea i se parea o fire ciudata: introvertita si fara prieteni.

„Avea un stil de viata propriu si era o perfectionista. Cat timp a lucrat aici am cunoscut-o si pe sora ei, Kinga. Se sunau tot timpul si vorbeau mereu la telefon”, spune Arion. El a mai adaugat ca Andrea refuza sa faca traduceri legate de acte medicale sau texte care contineau termeni medicali. „Nu voia sa traduca nici macar foile matricole emise de Facultatea de Medicina”, ne-a mai spus Arion.

Un alt angajat al biroului de traduceri, crede ca Andrea era mai autoritara si ca dadea impresia ca, pentru ea, sora ei era cel mai important lucru. „In urma cu doua-trei saptamani, Andrea nu a mai venit la birou si nici nu a oferit vreo explicatie de ce nu mai vrea sa vina. Am incercat s-o sun pentru ca am crezut ca am suparat-o cu ceva, dar nu a raspuns”, ne-a dezvaluit angajata. Cei de la biroul de traduceri i-au telefonat de 1 iunie pentru ca voiau sa-i dea ceva de tradus, dar nu a raspuns la telefon.

ANCHETA

Poze cu Omar Shariff si Mel Gibson In memoria calculatorului personal, politistii au gasit o multime de texte din lucrarile lui Emmanuel Kant si foarte multe fotografii cu actorii Omar Sharif si Mel Gibson. In acelasi timp, o echipa de traducatori autorizati si de medici psihologi si psihiatri continua sa analizeze biletele scrise de gemene. Ieri a fost descoperit un jurnal din piele care avea doar trei file cu insemnari.

Pe ultima era scrisa doar atat: „Totul paleste in fata ochilor mei. Nu vad nimic decat cararea insorita care duce la tine. Vin sa te gasesc intrucat nu imi permit sa te pierd”. Politistii vor sa stabileasca cine a scris acest mesaj pentru ca atunci se poate stabili care dintre surori a planuit totul.

„E posibil ca una dintre ele sa fie factorul inductor, iar cealalta, factorul obedient care, de frica sa nu ramana singura, a acceptat totul”, ne-a declarat Doina Cosman, profesor universitar care a scris un compendiu de suicidologie. „Nu cred ca au vizat razbunarea pe parinti, cred ca nu au vazut o alternativa la departarea de parinti, nu au vazut alternativa la un alt stil de viata sau la libertatea interioara dupa care tanjeau”, a mai spus Doina Cosman.

INTERVIU CU TATAL

„Au primit tot ce au vrut, si aici cred ca am gresit”

Eugen Bodis, conferentiar universitar la Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii „Babes Bolyai”, nu crede ca fiicele lui s-au sinucis. Bodis nu confirma ce s-a spus despre fetele lui si vrea cel mai mult sa afle adevarul.

 

Evz: Ce anume credeti ca le-a impins pe Andrea si Kinga sa faca un astfel de gest? Eugen Bodis: Nu stiu. As vrea sa aflu cel mai mult treaba asta, dar eu cred ca nu s-au sinucis. Duminica, sotia mea a fost la ele sa le duca mancare, iar la 20.35, totul era in regula. Apoi, a doua zi, am auzit tragedia.

Aveau vreun prieten? Aveau mai multi prieteni. Dar asa, ca si baiat si fata, nu stiu.

E adevarat ca nu ati fost de acord ca fiicele dumneavoastra sa se mute singure? Nu am fost de acord sa se mute de acasa, asta este adevarul. In cele din urma, ele au insistat si eu am fost de acord sa cumpar o garsoniera.

De ce nu ati fost de acord? Pentru ca garsoniera respectiva era in zona garii din Cluj si aveam un sentiment de nesiguranta. Se stie ce fel de oameni frecventeaza astfel de locuri si, de exemplu, in weekend au ramas singure in tot blocul unde era garsoniera. Am ales zona respectiva pentru ca era foarte aproape de Facultatea de Litere, unde erau studente.

Erau suparate pe ceva anume? Nu. Odata mi-au spus ca erau suparate pe un caine din bloc si atunci le-am spus sa se mute, ca le cumpar alt apartament. Am avut o relatie intotdeauna foarte buna. Fetele erau dure cu mine, as putea zice, si cu mama lor. Le-am dat tot ce si-au dorit. Au primit tot ce au vrut, si aici cred ca am gresit.

Erau pasionate de filosofie? Aveau mai multe carti de filosofie in biblioteca, da. Dar sa spui de aici ca aceste carti le-au indemnat la sinucidere este cale lunga.

Care dintre ele era mai puternica? Erau foarte atasate una de cealalta. In viata, se descurca mai bine Andi (Andrea - n.r.), iar acasa Kinga. De fapt, Kinga avea ultimul cuvant.

Ochelarii Andreei nu au fost gasiti Erau yoghine? Erau vegetariene si acceptau foarte greu in compania lor alte persoane care mancau carne. Nu stiu de Misa sau de yoga, dar trebuie sa spun ca si eu m-am gandit la un moment dat, dar sotia mi-a spus sa fiu sigur ca nu sunt.

De ce ati spus ca nu credeti ca fetele dumneavoastra s-au sinucis? Nu cred ca este vorba despre sinucidere. In primul rand, ochelarii Andreei nu au fost gasiti. Apoi, s-a spus ca au ajuns in zona Cetatuie cu taximetrul pentru ca s-a gasit un apel dat la 0.20 la compania de taximetre, de pe telefonul fiicei mele. Cei de la compania de taxi neaga insa ca au facut transportul. Apoi, nu au lasat niciun bilet si nu aveau niciun motiv sa se sinucida.