”În zona euro, cei mai noi indicatori economici, în special sondajele din ultima perioadă, încep să arate scăderi fără precedent, ceea ce indică o contracţie puternică a activităţii în zona euro, precum şi o deteriorare rapidă a pieţelor muncii”, a apreciat Christine Lagarde cu prilejul reuniunii Comitetul Financiar şi Monetar Internaţional din cadrul Fondului Monetar Internaţional.

Președinta BCE a  precizat că instituția va ajuta economia regiunii să facă faţă celei mai grave crize din ultimele decenii. Aceasta a cerut însă mai multă cooperare internaţională. Specialiștii băncii vor analiza toate opţiunile şi toate eventualităţile pentru a susţine economia în faţa acestui şoc.

”Consiliul guvernatorilor BCE este pregătit să majoreze mărimea programului său de achiziţii de active şi să-i ajusteze compoziţia, atât de mult cât va fi necesar şi pentru cât de mult timp va fi nevoie”, a punctat preşedintele BCE.

Amintim că Zilele trecute, Fondul Monetar Internaţional a prognozat că Produsul Intern Brut al zonei euro va înregistra o contracţie de 7,5% în acest an din cauza crizei generate de pandemie. Valoarea reprezintă dublul faţă de cea înregistrată de economia mondială.

Sursa: Agerpres.ro