La meciul feminin de fotbal dintre Coreea de Nord şi Columbia, de aseară, de la Glasgow (Scoţia), organizatorii au aşezat stema celor din Coreea de Sud în dreptul numelor jucătoarelor din Coreea de Nord!
Partida a început cu o oră de întârziere din pricina faptului că britanicii au încurcat prezentarea asiaticelor.
Fotbalistele din Coreea de Nord au refuzat să intre pe teren, când au zărit pe tabela de marcaj că imaginea lor a fost asociată cu un simbol de stat al marilor rivali.
Gazdele Jocurile Olimpice au anunţat deja că regretă sincer incidentul, dar presa internaţională speculează pe seama faptului că evenimentul ar putea produce un nedorit conflict diplomatic, în condiţiile în care comuniştii din Nord reacţionează dur de felul lor, altfel decât o fac românii atunci când aud eterna confuzie produsă de numele Budapesta pronunţat în loc de Bucureşti.
Între Nord şi Sud, conflictul durează neîncetat de la războiul din anii 50, dispută militară care a divizat definitiv ţara. De atunci, cele două surori o ţin numai în scandaluri.
La JO, britanicii impresionează însă cu atitudinea lor pozitivă. Nici măcar nu te lasă să te rătăceşti prin Londra, atât de atenţi şi de entuziaşti sunt cu oaspeţii (se spune că sunt 2 milioane de vizitatori veniţi în această perioadă doar pentru Olimpiadă). Pe o căldură deloc specifică Regatului (sunt în jur de 28 de grade Celsius), voluntarii sunt peste tot, mereu cu zâmbetul pe buze, gata să te ajute atunci când te văd fără soluţii.