Evenimentul Zilei > Politica > Război între Primăria Capitalei și afaceristul Constanda. După decizia Înatei Curți, Gabriela Firea susține că nu poate să îi plătească cele 76 de milioane de euro. Breaking news!
Război între Primăria Capitalei și afaceristul Constanda. După decizia Înatei Curți, Gabriela Firea susține că nu poate să îi plătească cele 76 de milioane de euro. Breaking news!

Război între Primăria Capitalei și afaceristul Constanda. După decizia Înatei Curți, Gabriela Firea susține că nu poate să îi plătească cele 76 de milioane de euro. Breaking news!

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, că în contul primăriei nu sunt decât 10 milioane de dolari și că așteaptă motivarea Înaltei Curți cu privire la decizia prin care a obligat municipalitatea să îi plătească 76 de milioane de dolari omului de afaceri Costel Constanda.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, miercuri, că instituția trebuie să plătească “oalele sparte de alții”.

“ICCj a dat o hotărâre irevocabilă, prin care Primăria Capitalei ar urma să-i  plătească omului de afaceri Costică Constanda suma 115 milioane de euro, din care 69 de milioane de euro costul terenului din Satul Francez, iar restul reprezintă dobânzi și sume accesorii. Toată această epopee pentru care noi trebuie astăzi să plătim, aș spune chiar că plătim oalele sparte de alții, a început în 2003, atunci când primarul de la acea dată, Traian Băsescu, a semnat o dispoziție prin care două familii, Lincaru și Tudor, care avuseseră proprietate în trecut în zona Satului Francez, practic li se restituise dreptul de proprietate în Parcul Bordei”, a spus Gabriela Firea

Municipalitatea trebuie să îi plătească omului de afaceri Costel Costanda aproape 76 de milioane de euro despăgubiri. În schimb, acesta va trebui să returneze Satul Francez în starea în care l-a primit, potrivit deciziei date ieri de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Astfel, magistrații au mentinut decizia din iulie 2017, data in acest caz de Curtea de Apel Bucuresti. 

În urmă cu aproape 10 ani, Costel Costanda a dat Primăria Municipiului București în judecată acuzând neonorarea contractului care a scăpat Parcul Bordei de la transformarea în complex imobiliar.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: