Gabriel Leș, analiză dură: Iohannis, lozinci sterile. Barna, camarila cu epoleți și reflexe neo-marxiste

Gabriel Leș, analiză dură: Iohannis, lozinci sterile. Barna, camarila cu epoleți și reflexe neo-marxiste

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a făcut o analiză dură a discursului președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că este o înșiruire de lozinci sterile, fără contra-argument viabil, care alimentează o psihoză generalizată, lispită de argumente coerente, împotriva PSD, în ciuda faptului că UE plasează România pe podiumul creșterii și dezvoltării economice. Soluțiile la problemele României reale nu vin de la „antrepenorii” rapace cu papion ale lui Iohannis, și nici de la camarila cu epoleți și reflexe neo-marxiste a lui Barna, susține Leș, iar România nu poate încăpea pe mâna unor novici, sau aventurieri romantici.

Gabriel Leș, ministrul apărării naționale, a făcut o analiză dură a criticilor aduse de Klaus Iohannis, în discursul de miercuri, în care președintele României a anunțat că refuză validarea propunerilor de miniștri pe care le-a făcut Guvernul Dăncilă. În opinia sa, discursul alimentează o psihoză generalizată, lispită de argumente coerente, împotriva PSD, în ciuda faptului că UE plasează România pe podiumul creșterii și dezvoltării economice. „Soluțiile la problemele României reale nu vin de la „antrepenorii” rapace cu papion ale lui Iohannis, și nici de la camarila cu epoleți și reflexe neo-marxiste a lui Barna, iar România nu poate încăpea pe mâna unor novici, sau aventurieri romantici”, susține Gabriel Leș.

Iată mesajul postat pe pagina sa de Facebook:

„Discursul președintelui de aseară s-a întemeiat pe un singur deziderat: PUTEREA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu am auzit un contra-argument viabil, un reproș punctual. Totul este o înșiruire de lozinci sterile. Cifrele venite chiar de la UE plasează România pe podiumul creșterii și dezvoltării economice în Uniunea Europeană.

Românii simt aceste realități în viața de zi cu zi, și totuși se alimentează o psihoză generalizată, lispită de argumente coerente, împotriva PSD. Nu puține state din Europa traversează actualmente crize politice cu efecte semnificative asupra actului de guvernare. Observam însă, o diferență fundamentală în ce privește situația din România. Confruntarea politică, viscerală de-a dreptul, nu se consumă în jurul unor proiecte, a unor obiective, a unor idei cu privire la ce ar fi de făcut pentru țară.

Nu știu cât am învățat din lecția scrutinului la Europarlamentare. Diagnosticul este complex, întrucît nu este lesne de explicat (sau acceptat) cum se face că deși beneficiile guvernării PSD sunt certe, imaginea partidului a avut de suferit.  De guvernările PSD se leagă cele mai prolifice perioade din istoria post-decembristă a României. Începând cu accederea în UE și NATO, și terminând cu cele mai ample intervale de creștere economică, Partidul Social Democrat a fost un reper.

Realitățile socio-econimice din țara noastră relevă că politicile de stânga sunt esențiale, chiar dacă unii au încercat să trivializeze inclusiv discursul în cheie doctrinară. A devenit aproape frivol să vorbești astăzi în România de politici de stânga și de dreapta.  Nu cred că putem continua așa. Este nevoie de o resetare a jocului.  Nu pot concepe ca improvizații sinistre de tip Pro-România să devină o alternativă.

Soluțiile la problemele României reale nu am văzut să vină de la „antrepenorii” rapace cu papion ai dlui Iohannis, și nici de la camarila cu epoleți și reflexe neo-marxiste a dlui Barna. Lumea se schimbă, regiunea freamătă, iar România nu poate încăpea pe mâna unor novici, sau aventurieri romantici. România are nevoie de PSD, iar PSD-ul are nevoie de curaj pentru a fi la înălțimea renumelui care l-a consacrat”.

Save