Frunda: Nu-i normal ca un subsecretar de Stat să invite miniştri români în ambasada SUA

Frunda: Nu-i normal ca un subsecretar de Stat să invite miniştri români în ambasada SUA

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta a declarat la RFI că nu i se pare normal ca un subsecretar de Stat să invite miniştri români în ambasada SUA. El s-a referit la Victoria Nuland, care a vizitat România pe 10 şi 11 ianuarie.

 "Cred că declaraţia mea trebuie văzută în integralitatea ei. Eu atunci am lăudat schimbul de experienţă şi împărtăşirea principiilor democratice, pe care Statele Unite le fac în România. (...). Eu am avut o problemă cu conduita atât a unor reprezentanţi ai Guvernului american, care se comportă uneori când vin în statele noastre, în România în speţă, ca şi cum ai veni într-un stat subordonat în care îl înveţi pe ăla la care te duci în control cum să se comporte, nicidecum nu îl tratezi egal şi acest lucru eu îl consider nedemn şi umilitor",a declarat Gyorgy Frunda. El a mai spus că "nu-i normal ca un subsecretar de Stat să invite miniştri români în ambasada SUA".

"Eu sunt convins că oamenii politici din România au cunoştinţe pentru a discuta de la egal la egal cu reprezentanţii Guvernului american. Cred că şi în cazul lor trebuie să ne întâlnim la nivelul în care sunt reprezentaţi americanii şi nu-i normal ca un subsecretar de Stat să invite miniştri români în ambasada Statelor Unite; să vină la ministerele româneşti, să discute cu omologii lor şi să se ia deciziile care se impun la nivel guvernamental", a mai spus Frunda. Gyorgy Frunda declara în ajunul vizitei Victoriei Nuland că simte o atitudine de superioritate din partea SUA. El afirma atunci că România nu este o "colonie". Tot astăzi,  Gyorgy Frunda, a declarat că șeful PSD "are dreptul să critice justiţia, tot aşa cum au dreptul acesta Viktor Orban, preşedintele Hollande sau fostul preşedinte Chirac".

CITIȚI ȘI:
  • Consilierul premierului, Gyorgy Frunda: Ponta are dreptul să critice justiţia. Nu sunt de acord cu Inspecţia Judiciară a CSM
  • Consilierul lui Ponta, Gyorgy Frunda, despre vizita lui Nuland: „Uncle Sam ne privește cu superioritate. Nu suntem colonie”
  • Victor Ponta: ”Adrian Năstase este un condamnat politic. Este o victimă a regimului Traian Băsescu”
  • UPDATE. CSM sesizează Inspecția Judiciară pentru declarațiile lui Ponta despre condamnarea lui Năstase
  • Sorina Matei: De fiecare dată când Adrian Năstase a trecut prin momente delicate, Victor Ponta a cedat psihic
  • 2009. Băsescu:"V-aţi făcut voi de la PSD dosare şi ţipaţi toată ziua că e vinovat Morar şi Băsescu". Victor Ponta tace în sală
  • Traian Băsescu îi cere "imperativ" lui Victor Ponta SĂ NU MAI ATACE justiția

Ne puteți urmări și pe Google News