Fără implant cu silicon, unghii false sau extensii de păr, câteva dintre cele mai frumoase tinere se luptă pentru titlul de Miss Teenager România 2010, concurs de frumuseţe aflat la prima ediţie.

"Miss Teenager România 2010 este un concurs exclusiv pentru adolescente, cu o finalitate internaţională", a declarat Rita Mureşan în cadrul conferinţei de presă care a avut loc astăzi, la Hotel Novotel din Bucureşti. "Doresc să deschid o şcoală de modele, aşa că m-am gândit că un concurs de acest gen ar fi cel mai bun partener şi ar veni în completarea acesteia. Am început negocierile, am obţinut licenţa, însă cei de la Miss Teenager Universe International m-au obligat să numesc o câştigătoare până pe 31 iulie, astfel că am fost nevoită să decalez puţin, iar şcoala o voi deschide în toamna a cestui an", a continuat creatoarea de modă.

"O garanţie pentru părinţi"

Uşor timide, emoţionate, dar mai ales entuziasmate, tinerele concurente au fost prezentate în cadrul conferinţei. Adolescentele, 20 la număr, au vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, criteriu esenţial, şi mulţi se aşteptau ca media minimă admisă a înălţimii să fie de peste 1,75 m. Rita a explicat: "nu este un concurs de modele, ci unul de Miss, aşa că am decis să acceptăm concurente ce au o înălţime de peste 1,68 m".

Rita a mai adăugat că "s-a ţinut cont şi de personalitatea şi atitudinea fetelor. În finală am încercat să le păstrăm cât mai naturale, doar două dintre ele au fost vopsite, deoarece nu aveau culori de păr potrivite".

În cantonamentul de şapte zile de la Hotel Novotel, finalistele au fost consiliate, în drumul lor către podium, de profesionişti din mai multe domenii (psiholog, nutriţionist, antrenor de fitness, make-up artist şi hairstylist), iar pentru competiţia propriu-zisă, au fost învăţate să meargă pe podium şi să reacţioneze în faţa camerei de luat vederi chiar de Rita Mureşan, ea însăşi fostă Miss.

Tinerele au avut şi un program cultural şi educativ, deoarece Rita doreşte ca Miss Teenager să fie un concurs diferit, care să promoveze şi "frumuseţea minţii".

Astfel că fetele au vizitat Centrul Vechi al Capitalei, Palatul Parlamentului, Muzeul Ţăranului Român şi au donat jucăriile lor cele mai dragi micuţilor de la Casa de Copii "Sfântul Iosif".

20 pentru Costa Rica

"Miss Teenager este competiţia ce le oferă adolescenţilor şansa de a cunoaşte lumea modei şi a frumuseţii. Cândva am avut şi eu şansa de a participa la un concurs ce mi-a deschis calea spre actuala mea carieră", spune Rita.

Gala Finală a Miss Teenager România 2010, moment culminant pentru participante, va avea loc sâmbătă, 17 iulie, începând cu ora 21.00, la clubul Bonton Palace din Bucureşti. Probele de concurs vor include ţinuta de zi, costumul de baie, ţinuta de seară şi interviul de personalitate.

După ce a transmis, în fiecare seară, fragmente din programul zilnic al finalistelor, postul MTV va difuza şi finala, sâmbătă, de la ora 21.00.