Fratele preşedintelui din Daghestan, una dintre cele două victimele ale accidentului aviatic din Rusia

Fratele preşedintelui din Daghestan, una dintre cele două victimele ale accidentului aviatic din Rusia

În accidentul aviatic produs ieri la Moscova, când o aeronavă de tip Tupolev Tu-154 a rămas fără cele trei motoare şi a aterizat de urgenţă, două persoane au murit, iar alte 83 au fost rănite.

Cele două victime care nu au supravieţuit sunt fratele preşedintelui Daghestanului, Gadjimurad Magomedov, şi mama judecătoarei de la Curtea Constituţională a Rusiei, Gadisa Gadjieva.

În urma aterizării forţate, avionul a ieşit de pe pistă, iar apoi s-a rupt în două.

Magomedov avea loc la clasa I, aproape de cabina piloţilor şi de locul în care aeronava s-a rupt, relatează agenţia de presă Ria Novosti, care citează o sursă din guvernul de la Daghestan. Fratele preşedintelui Daghestanului a fost grav rănit şi a murit la spital.

Daghestan este o republică autonomă din zona Caucazului, membră a Federaţiei Ruse.

Rudele celor două victime vor primi echivalentul a 8.300 de dolari. Pasagerii care au fost grav răniţi vor primi echivalentul a 3.300 de dolari, cei cu răni moderate - 1.600 de dolari, iar cei cu răni minore - 1.000 de dolari.

Din cei 83 de pasageri răniţi în urma accidentului aviatic din Rusia, produs ieri, 55 vor rămâne în spital, a mai anunţat astăzi agenţia Ria Novosti. Din primele date, se pare că a fost vorba despre o eroare de pilotaj.

Tot la bordul unui avion Tupolev Tu-154 a murit şi preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia acestuia, Maria, guvernatorul Bancii Centrale din Polonia - Slawomir Skrzypek, şeful Statului Major - Franciszek Gagor şi alţi demnitari polonezi. Avionul delegaţiei Poloniei s-a prăbuşit pe 10 aprilie, la Smolensk, în Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News