Evenimentul Zilei > International > Fratele lui Kaczynski candidează la prezidenţiale
Fratele lui Kaczynski candidează la prezidenţiale

Fratele lui Kaczynski candidează la prezidenţiale

Jaroslaw Kaczynski a anunţat că se înscrie în cursa electorală pentru funcţia supremă în statul polonez, informează France Presse.

Jaroslaw este fratele geamăn al fostului lider de la Varşovia, Lech Kaczynski, care şi-a pierdut viaţa în tragicul accident aviatic din 10 aprilie, dar şi liderul Lege şi Justiţie (PiS), principalul partid de opoziţie.

"Polonia este marele nostru angajament comun. Trebuie să depăşim această suferinţă, am o obligaţie care trebuie îndeplinită, în ciuda tragediei personale. Acesta este motivul care mă determină să candidez la preşedinţie", se arată în declaraţia lui Jaroslaw Kaczynski, publicată pe siteul PiS.

Accidentul aviatic de lângă Smolensk, în care a murit Lech Kaczynski, dar şi alţi oameni importanţi în stat, a stârnit un val de compasiune în rândul cetăţenilor. Şi cum alegerile sunt în mai puţin de două luni, ar putea avea o influenţă puternică asupra votanţilor, cred analiştii.

"Jaroslaw Kaczynski îşi va construi campania trauma suferită, dorind să continue reformele începute de fratele său", susţine politologul Stanislaw Mocek.

Alegerile prezidenţiale din Polonia vor avea loc pe 20 iunie, iar principalul adversar al lui Jaroslaw va fi Bronislaw Komorowski, candidat din partea partidului liberal Platforma Civică, aflat la putere.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: