Evenimentul Zilei > International > Franţa, alegeri sub IMPERIUL ameninţărilor jihadiste! Serviciile secrete ACTIVATE la maxim. Circulară secretă!
Franţa, alegeri sub IMPERIUL ameninţărilor jihadiste! Serviciile secrete ACTIVATE la maxim. Circulară secretă!

Franţa, alegeri sub IMPERIUL ameninţărilor jihadiste! Serviciile secrete ACTIVATE la maxim. Circulară secretă!

Alarmă cod roşu înaintea alegerilor. Agenţii 007: "Ameninţarea jihadistă e constantă şi substanţială". Există temeri pentru "violenţe urbane după anunţarea rezultatelor". "Ameninţarea jihadistă e constantă şi substanţială". Sediile secţiilor de votare sunt considerate cele mai vulnerabile. Este conţinutul unei circulare a serviciilor secrete locale, o notă "confidenţială" obţinută totuşi de către Le Parisien cu puţin timp înaintea unui vot blindat şi trei zile de la atacul islamist asupra unei patrule de poliţie pe Champs Elysees la Paris.

În Franţa tensiunea a atins cote inimaginabile. Chiar ieri un nord african, având asupra sa un cuţit a încercat să atace forţele de ordine în Gare du Nord. Astăzi, concomitent cu alegerile prezidenţiale, nivelul de alerta va fi ridicat la nivelul cel mai înalt. Prezenţa poliţiei în sedii va fi, deci, indispensabilă. Nota de serviciu indică şi o alertă de  ''violenţe urbane după anunţarea rezulattelor'', cu o eventualitate care inidică un tur doi între Marine le Pen şi Jean-Luc Melenchon. Mai mult, este anunţată şi o ameninţare informatică.

Temerile majore par legate de o eventuală victorie în primul tur a liderului Frontului Naţional şi a candidatului stângii radicale.
''Temeri pentru ordinea publică în caz de prezenţă în turul II a partidelor aşa-zise extremiste'', indică Le Parisien, ''de luat în seamă cu o anumită certitudine. Mişcări de extremă stângă, mai mult sau mai puţin radicale, vor încerca să organizeze fără dubii manifestaţii în urma cărora se vor produce grave probleme''.

O altă ameninţare, potrivit notei obţinută de cotidian, ar putea veni din atacuri informatice. Hackerii ar putea să ia la ţintă transmiterea rezultatelor alegerilor.
În orice caz, la urne sunt aşteptaţi 47 de milioane de francezi. 50.000 de poliţişti şi jandarmi, ca şi 7.000 de militari ai acţiunii Sentinelle, sunt mobilizaţi şi înarmaţi până în dinţi pentru a supraveghea aceste atât de importante alegeri prezidenţiale.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: