Evenimentul ZileiInternationalFrans Timmermans vede o nouă speranță în tabăra proeuropeană

Frans Timmermans vede o nouă speranță în tabăra proeuropeană

Frans Timmermans vede o nouă speranță în tabăra proeuropeană
Frans Timmermans a invocat optimismul proeuropenilor, după victoria surprinzătoare a laburiștilor olandezi la alegerile europarlamentare

Frans Timmermans, candidatul „cap de listă” al socialiştilor europeni în alegerile pentru Parlamentul European, a afirmat, într-un interviu apărut vineri în cotidianul italian La Stampa, că sentimentele proeuropene sunt mai puternice în rândul electoratului decât se aştepta, transmite dpa.

„În realitate, constat că în Europa înfloreşte o nouă speranţă, ce nu putea fi văzută înainte”, a declarat Timmermans, în interviul publicat la o zi după ce proiecţiile au indicat o victorie surprinzătoare a Partidului său Laburist (PvdA) în alegerile europene desfăşurate joi în Olanda, scrie Agerpres.

Cei care se simţeau dezamăgiţi în UE şi spuneau „nu ne-a adus ce am crezut” nu au renunţat la Europa. Ei ne cer acum să luptăm pe subiecte importante precum sustenabilitatea şi schimbările climatice, a adăugat el.

Frans Timmermans, fost ministru de externe al Olandei şi actual prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, vizează postul de preşedinte al executivului comunitar.

El a anunţat ca priorităţi aplicarea unor taxe mai ridicate asupra giganţilor din tehnologie, introducerea unui salariu minim în toate statele UE şi întărirea rolului sindicatelor.

Timmermans urmează să participe vineri, la Milano, la mitingul electoral final al Partidului Democrat italian înaintea scrutinului europarlamentar de duminică. 

Partidul Laburist (PvdA) al prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene (COM) Frans Timmermans, candidat la postul de preşedinte al COM, a obţinut o victorie surprinzătoare în alegerile europarlamentare desfăşurate joi în Olanda, obţinând 18,1% din voturi, informează AFP şi Reuters.

"Sper ca aceasta să ofere un imbold multor altor social-democraţi din Europa", a fost reacţia lui Timmermans la aflarea rezultatului exit-pollului.

"Îmi dau seama că peste tot în Europa se simte nevoia unei alte Europe, a unei Europe care să lupte mai mult împotriva schimbărilor climatice"."O Europă care înţelege că trebuie să colaborăm mai mult împreună la nivel social, că marile companii trebuie să plătească mai multe impozite. Sunt subiecte pentru care acţionează social-democraţia", a comentat Timmermans pentru televiziunea publică NOS.

 


Accesează: