Fotbaliştii de la Urziceni au sărbătorit fără manele

Fotbaliştii de la Urziceni au sărbătorit fără manele

Titlul de campioană a României cucerit de Unirea Urziceni, după doar trei ani petrecuţi în Liga I, i-a scos în stradă pe locuitorii micuţei urbe ialomiţene.

Prea puţin obişnuiţi cu astfel de evenimente, localnicii păreau foarte stângaci în încercările de a-şi exprima bucuria şi încă uimiţi de evenimentele istorice pentru fotbalul românesc la care aveau şansa să participe.

Pentru mulţi, chiar şi focul de artificii de la finalul meciului cu Steaua a reprezentat o premieră. „N-am văzut aşa ceva de când mama m-a făcut!”, comenta un fan al echipei Unirea Urziceni, în timp ce spărgea de zor seminţe de bostan. Dumitru Bucşaru e „timid” şi cu fotbaliştii

Campionii s-au distrat toată noaptea într-un club de fiţe din Bucureşti, care pentru mulţi jucători de la Dinamo, marea învinsă a sezonului, a reprezentat „terenul de antrenament” aproape seară de seară. Cel dintâi sosit la chef a fost patronul Dumitru Bucşaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru prima oară de la implicarea sa în fotbal, enigmaticul şef al echipei Unirea Urziceni s-a apropiat din proprie iniţiativă de ziarişti. Nu pentru declaraţii pompoase, aşa cum obişnuiesc ceilalţi patroni, ci pentru a-şi scuza refuzurile repetate de a discuta cu presa.

„Aş vrea să-mi cer scuze pentru că stau departe de dumneavoastră. Sper să nu mă înjuraţi prea tare”, a spus Bucşaru. Omul de afaceri s-a retras imediat la masa sa, de unde i-a privit cu mândrie pe fotbaliştii care au dat frâu liber bucuriei. Patronul nu i-a aşteptat pe fotbalişti să bată temenele în faţa sa, ci a trecut pe la mese şi i-a felicitat pe fiecare în parte. Răzvan Raţ, o sperietoare pentru Valeriu Bordeanu

„Doresc să-i cer scuze domnului Cristi Borcea pentru că l-am ironizat după meciul de la Timişoara. Sincer, îmi pare rău”, a spus mijlocaşul Sorin Frunză. Dacă jucătorii din provincie şi „stranierii” Unirii Urziceni au venit neînsoţiţi, bucureştenii au ţinut să treacă pe acasă, ca să-şi ia nevestele şi prietenele.   „Studenţii” Dacian Varga şi Tibi Bălan au făcut linişte în local în momentul în care s-au afişat cu superbele lor „jumătăţi”. La cheful ialomiţenilor şi-a făcut apariţia şi Răzvan Raţ. „El e noul vostru coleg. Bordene, el e concurentul tău. O să-ţi mănânce pâinea”, l-a tachinat Dan Petrescu pe Valeriu Bordeanu. „Mister, cu cine ai luat titlul?”, l-a întrebat fundaşul venit de la Iaşi.

Intimidaţi de numărul mare de cameramani şi de fotoreporteri prezenţi la petrecere, fotbaliştii de la Unirea Urziceni au fost la început destul de reţinuţi. Şi-au revenit însă repede, graţie lituanianului Arlauskis, sufletul petrecerii. Arlauskis şi Bruno Fernandes s-au prins în horă

Ialomiţenii au încins inclusiv o horă pe acordurile melodiei „Trandafir de la Moldova”. În horă s-au implicat, printre alţii, Arlauskis şi Bruno Fernandes, în timp ce români precum Tibi Bălan şi Iulian Apostol s-au „dat loviţi”.

Proba de foc a nopţii a reprezentat-o încercarea fotbaliştilor de a bea şampanie din trofeul cu care au fost recompensaţi de LPF. Marginea cupei fiind brodată cu nişte inele, făcea imposibilă degustarea şampaniei fără să te uzi. Brandan a aplecat cel mai mult trofeul şi s-a udat din cap până-n picioare. Cel mai inventiv a fost Ersin Mehmedovici, care a apelat la un pai! Sărbătoarea ialomiţenilor a fost total atipică. Au lipsit lăutarii, ritmurile de manele şi dedicaţiile „fără număr”.

"N-o să sărbătoresc doar trei zile şi trei nopţi, ca în poveşti, ci toată vacanţa, că şi aşa e scurtă. O să avem timp să ne revenim pentru jocurile din Liga Campionilor" - Sorin Frunză, mijlocaş la Unirea „PAHARNIC”. Proaspătul internaţional Iulian Apostol (cu spatele) i-a alimentat cu şampanie „la cupă” pe Valeriu Bordeanu (centru) şi Cătălin Grigore Foto: Octavian Cocoloş

REACŢII   lalomiţenii uimesc Europa

Performanţa echipei de fotbal Unirea Urziceni a uimit Europa care încearcă să înţeleagă cine este de fapt noua campioană a României. „Campionatul a fost câştigat de echipa oraşului Urziceni, aşezare cu numai 17.000 de locuitori. Nici o vedetă în teren, dar pe bancă e Dan Petrescu”, scrie prestigiosul cotidian italian „Gazzetta dello Sport”.

Site-ul oficial al clubului Chelsea salută realizarea echipei ialomiţene. „Destinul lui Dan”, este titlul articolului care face referire la Unirea Urziceni, echipa pregătită de Dan Petrescu. Fostul club al „Bursucului” se făleşte cu faptul că „Petrescu a fost primul jucător străin care a depăşit 200 de jocuri în tricoul lui Chelsea” şi salută participarea Unirii în Liga Campionilor.

Citiţi şi: „Mulţumesc lui Dumnezeu că mi l-a dat pe Dănuţ!”