Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul judecător Cristi Danileț își caută loc de muncă. La ce post nu ar spune „nu”, dacă i s-ar oferi. VIDEO
Fostul judecător Cristi Danileț își caută loc de muncă. La ce post nu ar spune „nu”, dacă i s-ar oferi. VIDEO

Fostul judecător Cristi Danileț își caută loc de muncă. La ce post nu ar spune „nu”, dacă i s-ar oferi. VIDEO

După ce a fost exclus din Magistratură, Cristi Dănileț și-ar dori să ocupe un post de magistrat la Curtea Constituțională. El s-a autopropus pentru o astfel de poziție, sugerând că ar putea fi desemnat de Camera Deputaților, Senat sau chiar de Președinția României. La scurtă vreme după ce Cristi Dănileț și-a arătat disponibilitatea, USR a anunțat că va fi propunerea partidului la CCR.

Fostul judecător Cristi Danileț s-a autopropus pentru unul dintre cele trei posturi de magistrat la Curtea Constituțională ce se vor vacanta în acest an. El s-a arătat dispus să meargă la CCR chiar dacă a fost exclus din Magistratură din cauza conținutului pe care îl posta pe rețelele de socializare.

De altfel, Danileț și-a exprimat disponibilitatea tot într-o postare, pe Facebook, precizând că nu ar spune „nu” dacă cineva l-ar propune la CCR.

„Trei posturi de judecători la CCR se vacantează anul acesta. Se întâmplă din trei în trei ani. Nu aș spune «nu» dacă mi s-ar propune. Mai ales că acum sunt liber de «contract». E o poziție înaltă, de unde pot fi ținute în echilibru autoritățile statului și se stabilește compatibilitatea legilor cu actul fundamental al țării”, a scris Cristi Danileț pe contul său de Facebook.

Pentru a-și susține autopropunerea, el și-a făcut o scurtă prezentare, arătând că s-a pregătit pentru o astfel de poziție și, în plus, ca un atu, nu a făcut politică.

Studiez de mulți ani aceste aspecte, pozițiile mele în acest domeniu sunt publice, articolele mele apar în publicații științifice prestigioase. Nu am fost și nu sunt implicat politic. Legea este singura mea «politică», pentru care militez de ani atât la nivel doctrinar, cât și în mod civic, la firul ierbii”, a mai spus Danileț.

El a insistat că pentru numirea ca judecător la Curtea Constituțională ar trebui ca numele său să fie propus de președintele țării, de Senat sau de Camera Deputaților.

„O propunere trebuie să vină de la Președintele țării, una de la Senat și una de la Camera Deputaților”, a concluzionat fostul judecător.

sursa foto. Tik Tok

Propria asociație îl susține

La scurtă vreme după ce și-a manifestat interesul pentru una dintre cele trei poziții de la Curtea Constituțională, fostul judecător a primit și răspuns. Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană, al cărei membru fondator este, și-a anunțat susținerea pentru Cristi Danileț la Curtea Constituțională. Un alt mesaj de susținere a venit din partea Asociației „Corupția Ucide”.

Dar cel mai important sprijin, pentru a ocupa o astfel de funcție a venit din partea USR. Președintele partidului, Cătălin Drulă, a confirmat acest lucru.

USR a decis să îl susțină pe judecătorul Cristi Danileț la CCR. Vom înainta propunerea formală în procedura parlamentară”, a spus Cătălin Drulă.

Cristi Danileț exclus din magistratură

Judecătorul Cristi Dănileț a fost exclus din magistratură la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii. Sancțiunea i-a fost dată din cauza unor videoclipuri pe care le-a postat pe rețelele de socializare. Secţia pentru judecători a CSM a luat decizia de excludere din magistratură cu majoritate de voturi.

Danileț a postat pe rețele sociale mai multe clipuri video în care executa mișcări de karate sau tundea gardul viu din curtea casei. CSM a luat decizia de a-l sancționa motivând că ar fi penibilizat profesia prin postările video de pe Tik Tok.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: