Fostul fotbalist Thierry Henry susține deciziile lui Istvan Kovacs, în confruntarea Barcelona – PSG

Fostul fotbalist Thierry Henry susține deciziile lui Istvan Kovacs, în confruntarea Barcelona – PSG Istvan Kovacs. Sursa foto: digisport

Istvan Kovacs a devenit subiectul principal de discuție după arbitrajul controversat din meciul de marți seară între Barcelona și PSG. În ciuda criticilor aspre pentru alegerile făcute, care au schimbat și cursul jocului, un fost mare fotbalist francez a argumentat corectitudinea acestora.

Celebrul fotbalist Thierry Henry a afirmat că echipa catalană a suferit o înfrângere zdrobitoare în fața PSG nu din cauza arbitrajului, ci din cauza prestației slabe și a erorilor constante, care au fost sancționate cum se cuvenea.

Thierry Henry, de partea lui Istvan Kovacs după arbitrajul din meciul Barcelona -PSG

În intervenția sa în calitate de analist TV, Henry a abordat atât faza eliminării lui Araujo în minutul 29, cât și acordarea penalty-ului în favoarea PSG-ului în minutul 59 de către Istvan Kovacs. Fostul internațional francez a exprimat acordul său față de ambele decizii luate de arbitrul român.

<yoastmark class=

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă Xavi (n.r. – antrenor Barcelona) spune că eliminarea lui Araujo a fost o decizie greșită, eu vin și spun că, de fapt, au fost mai multe greșeli comise de Barcelona. La eliminarea lui Araujo, jucătorul Barcelonei greșește.

De ce să-i dai arbitrului prilejul de a te elimina? Lasă-l pe Barcola să pătrundă în careu și roagă-te să te salveze portarul. Barcelona a meritat să fie redusă la zece oameni!

Apoi, faza penalty-ului. Acel penalty a fost penalty!

Barcelona n-a luat golurile de la PSG, pentru că a jucat în zece oameni, ci pentru că a intrat în panică. Nu poți câștiga niciun trofeu, atunci când intri în panică”, a comentat fostul mare fotbalist francez pe baza deciziilor luate de Istvan Kovacs.

Prestația antrenorului român, notată de marile ziare sportive

L'Equipe, renumitul ziar sportiv francez, i-a acordat lui Istvan Kovacs o notă de șapte pentru prestația sa în meciul dintre Barcelona și PSG, în timp ce Gazzetta dello Sport l-a evaluat pe centralul român cu nota șase.

Totuși, Corriere dello Sport a fost mai critic, acordându-i o notă de cinci.

În timpul meciului, în minutul 29, arbitrul român a luat decizia de a elimina direct unul dintre jucătorii Barcelonei, Ronald Araujo, considerat un element-cheie al defensivei, după un fault asupra unui jucător al PSG-ului.

Victorie PSG

Sursa foto: PSG/ Facebook

Reacționând la decizia controversată a lui Kovacs, antrenorul Barcelonei, Xavi, a manifestat furie și a lovit un panou publicitar de lângă el în minutul 56. Arbitrul de rezervă, Horațiu Feșnic, l-a avertizat pe Istvan Kovacs cu privire la comportamentul inadecvat al lui Xavi.

Astfel că, centralul român s-a apropiat de marginea terenului și i-a prezentat direct cartonașul roșu antrenorului Barcelonei. Ulterior, din reluările meciului, s-a putut observa că Xavi l-a înjurat pe Kovacs în limba spaniolă după ce acesta a acordat faultul.