După o aventură de trei luni petrecută pe banca monegașcilor, Henry a fost demis pe 24 ianuarie, când în locul său a fost readus Leonardo Jardim, cel căruia îi luase locul la mijlocul lunii octombrie a anului trecut.

4 victorii în 20 de meciuri

Cu Henry la timonă, AS Monaco, fostă finalistă în 2004 și semifinalistă în 1994, 1998 și 2017 în Champions League, a înregistrat în 20 de partide doar 4 victorii și 5 rezultate de egalitate, în toate competițiile. Dar, France Football a descoperit un lucru incredibil. După ce i s-a arătat ușa, Henry a plecat și cu o căruță de bani de la Monaco, după cele trei luni de mandat la gruparea din Principat: 25,5 milioane de euro.

Culmea, având în vedere rezultatele obținute la prima sa echipă în calitate de antrenor, Thierry Henry se regăsește pe locul trei într-un top al celor mai bine plătiţi antrenori din fotbalul actual, întocmit după analiza veniturilor totale realizate în ultimul an. Cei care i-au luat fața francezului sunt Diego Simeone, de la Atletico Madrid, care are un contract de 41 de milioane de euro și Jose M o u r i n h o , cel care a plecat cu 31 de milioane de euro după ce a fost, de asemenea, demis de la Manchester United.

Top 5 este completat de Pep Guardiola, pe care Manchester City îl recompensează cu 24 de milioane de euro, și de Ernesto Valverde antrenorul căruia Barcelona îi asigură un salariu de 23 de milioane de euro.