Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul director general al Aeroportului Otopeni Tudor Jidav, declarat de ANI în conflict de interese
Fostul director general al Aeroportului Otopeni Tudor Jidav, declarat de ANI în conflict de interese

Fostul director general al Aeroportului Otopeni Tudor Jidav, declarat de ANI în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 în vederea cercetării penale a lui Tudor Jidav, fost director general al Companiei Naționale Aeroporturi București SA (Aeroportul Internațional "Henri Coandă" - Otopeni). El este acuzat de săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Inspectorii de integritate au constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Tudor Jidav, ca urmare a semnării de către acesta în perioada deținerii funcției de director general a unor contracte de colaborare încheiate între SC Compania Națională Aeroporturi București SA și BRD Groupe Societe Generale (instituție bancară în cadrul căreia soția acestuia deține calitatea de angajat și acționar), de pe urma cărora atât persoana evaluată, cât și soția acestuia au realizat foloase patrimoniale.
Contracte de jumătate de milion de euro
Valoarea contractelor încheiate între SC Compania Națională Aeroporturi București SA și BRD Groupe Societe Generale este de 456.776 euro, plus TVA. Tudor Jidav a deținut funcția de director general în cadrul SC Compania Națională Aeroporturi București SA în perioada 18 noiembrie 2009 — 12 iunie 2012. ANI susține că Tudor Jidav a încălcat art. 301 din noul Cod Penal al României, care stipulează: "Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică".

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: