Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul deputat Neculai Rebenciuc, în conflict de interese după ce şi-a angajat fiica la biroul parlamentar
Fostul deputat Neculai Rebenciuc, în conflict de interese după ce şi-a angajat fiica la biroul parlamentar

Fostul deputat Neculai Rebenciuc, în conflict de interese după ce şi-a angajat fiica la biroul parlamentar

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea cercetării fostului deputat Neculai Rebenciuc pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. El și-a angajat fiica la propriul birou parlamentar.

Neculai Rebenciuc a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă al fiicei sale, prin care aceasta a fost angajată în funcția de șef cabinet, în perioada 19 octombrie 2009 — 1 iunie 2010, în cadrul propriului birou parlamentar, în Circumscripția electorală nr. 7 Botoșani.
Afacere în familie
Astfel, Neculai Rebenciuc nu a respectat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative" și dispozițiile art. 38, alin.(11) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora "Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajați la respectivul birou parlamentar".
Traseist politic
De asemenea, ANI susține că Neculai Rebenciuc a încălcat dispozițiile art. 301 din noul Cod Penal al României prin angajarea fiicei sale în cadrul propriului birou parlamentar, în urma căreia fiica sa a obținut venituri de natură salarială, în sumă de 6.391 lei. Neculai Rebenciuc a fost deputat în legislatura 2008-2012 (PNL — până în octombrie 2009, apoi independent, iar din martie 2010 a trecut la PDL).

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: