Formula 1. Vettel a câştigat Marele Premiu al statului Singapore

Formula 1. Vettel a câştigat Marele Premiu al statului Singapore

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a câştigat, astăzi, Marele Premiu al statului Singapore, a 14-a etapă a CM de Formula 1, fiind urmat de britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) şi de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari). Cu toate acestea Alonso rămâne lider în clasamentul piloţilor.

Este a doua victorie a lui Vettel în acest sezon, după MP al Bahreinului, a doua consecutivă la Singapore pentru dublul campion mondial en titre şi a 22-a a carierei.

Ea îi permite să urce pe locul 2 în clasamentul piloţilor, în detrimentul britanicului Lewis Hamilton (McLaren), plecat din pole position, care a abandonat în turul 23, când era în frunte, din cauza unei probleme mecanice.

Vettel, care nu mai câştigase din luna aprilie, revine astfel în lupta pentru titlu. Pe locul 4 s-a situat britanicul Paul Di Resta (Force India), pe cinci s-a clasat germanul Nico Rosberg (Mercedes), iar al şaselea a trecut linia de sosire finalndezul Kimi Raikkonen (Lotus-Renault). Locurile următoarea au fost ocupate de francezul Romain Grosjean (Lotus-Renault), brazilianul Felipe Massa (Ferrari), australianul Daniel Ricciardo (Toro Rosso) şi conaţionalul său Mark Webber (Red Bull). Britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a abandonat în turul 23, din cauza unei probleme tehnice, la fel şi Michael Schumacher, în turul 39, după ce monopostul său l-a lovit pe cel pilotat de Jean-Eric Vergne (Toro Rosso).

Ne puteți urmări și pe Google News

Cursa a fost întrerupă de două ori de intervenţia Safety Car-ului şi s-a încheiat după expirarea limitei de două ore. Etapa următoare, Marele Premiu al Japoniei, va avea loc peste două săptămâni, la Suzuka. Clasamentul piloţilor:

1. Fernando Alonso (Spania/Ferrari) 194 puncte

2. Sebastian Vettel (Germania/Red Bull) 165

3. Kimi Raikkonen (Finlanda/Renault) 149

4. Lewis Hamilton (Marea Britanie/McLaren) 142

5. Mark Webber (Australia/Red Bull) 133

6. Jenson Button (Marea Britanie/McLaren) 119

7. Nico Rosberg (Germania/Mercedes GP) 93

8. Romain Grosjean (Franţa/Renault) 82

Clasamentul constructorilor:

1. Red Bull - Renault 298 puncte

2. McLaren - Mercedes 261

3. Ferrari - 245

4. Lotus - Renault 231

5. Mercedes 136

6. Sauber - Ferrari 100

7. Force India - Mercedes 75

8. Williams - Renault 54 etc.