„Desi este o responsabilitate imensa, sunt pregatit. Doresc ca Yahoo sa ramana o companie independenta si activa”, a declarat Yang. Semel a preluat conducerea Yahoo acum sase ani, dandu-i companiei o orientare decisiva spre afacerile din domeniul de advertising si media. In ultimii ani insa strategia sa nu a fost cea mai buna, dupa parerea actionarilor.

El nu se va retrage din companie, ci va ocupa in continuare functia de presedinte al consiliului director, insa fara atributii executive. In functia de presedinte al companiei a fost numita Susan Decker, fostul director financiar al Yahoo. Tot ea va conduce si departamentele de media si publicitate.

Aducerea in fruntea companiei a celui care acum 13 ani a fondat Yahoo, alaturi de David Filo, ii determina pe specialisti sa anticipeze eventuale miscari importante pe care compania le-ar putea face pentru a recupera terenul pierdut in fata Google.

Canalul american de televiziune CNBC a lansat ideea unei posibile fuziuni a Yahoo cu unul dintre urmatorii jucatori importanti din piata serviciilor pe internet: Microsoft, America Online sau MySpace.

„Actionarii vor cu siguranta ca managementul sa exploateze toate optiunile de fuziuni si achizitii si se pare ca nu va avea de ales”, crede Kim Caughey, analist la firma Fort Pitt Capital Group.