Fondatorul sectei Moon a murit. Sun Myung Moon avea 92 de ani

Fondatorul sectei Moon a murit. Sun Myung Moon avea 92 de ani

Sun Myung Moon, fondatorul Bisericii Unificării, cunoscută sub numele de secta Moon, a murit azi noaptea la vârsta de 92 de ani, potrivit unui purtător de cuvânt al organizaţiei religioase.

Miliardarul sud-coreean fusese internat în spital acum două săptămâni, din cauza unor complicaţii apărute în urma unei pneumonii.

Organizaţia religioasă pe care Sun Myung Moon a fondat-o în 1954 este una dintre cele mai controversate din lume. Ea este cunoscută pentru organizarea unor ceremonii colective de căsătorie a mii de cupluri, potrivit mediafax.ro. Ramificaţiile acesteia în lumea afacerilor merg de la firme în sectorul construcţiilor şi până la educaţie şi presă, ca de exemplu Washington Times, incluzând companii în domeniul alimentar, inginerie şi chiar o uzină de automobile în Coreea de Nord. Sun Myung Moon provine dintr-o familie de agricultori, dintr-o zonă aflată în prezent pe teritoriul Coreei de Nord. El a dat asigurări că, la vârsta de 15 ani, a avut o viziune a lui Isus Cristos care l-a îndemnat să îi continue misiunea întreruptă prin crucificare. Organizaţia fondată de acesta revendică aproximativ trei milioane de credincioşi în aproximativ 200 de ţări, care îl numesc "Adevăratul Tată" şi îl consideră "singurul şi unicul Mesia din istoria umană".

Ne puteți urmări și pe Google News