Florin Secară, deputat PMP: “Baronii sunt „hard power”-ul PSD. Fără baroni, PSD ar fi ca Rusia fără armată şi fără Gazprom”

Florin Secară, deputat PMP: “Baronii sunt „hard power”-ul PSD. Fără baroni, PSD ar fi ca Rusia fără armată şi fără Gazprom”

Deputatul PMP Florin Secară susţine că “anchetarea de către DNA a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este începutul sfârşitului lui Victor Ponta şi al PSD”.

În opinia acestuia, „DNA pare să deschidă în aceste zile ofensiva decisivă împotriva armatei baronilor locali, aceştia constituind „hard power”-ul PSD. Fără baroni precum Nicuşor Constantinescu, Marian Oprişan sau Liviu Dragnea, PSD ar fi ca Rusia fără armată şi fără Gazprom.” Parlamentarul Mişcării Populare a declarat că a sosit momentul ca justiţia să facă ordine şi în afacerile mafiote ale baronilor locali care au călcat statul de drept în picioare de-a lungul vremii. “După cum am putut să constatăm în ultima perioadă, în România nimeni nu este mai presus de lege, indiferent de poziție socială, de avere sau de apartenență politică. Eu sunt deputat de Vrancea și știu cum un baron de tipul lui Marian Oprișan împarte legea în județ și se comportă ca și cum ar conduce propria  moșie”, a mai spus acesta. Florin Secară apreciază că “Victor Ponta nu va rezista în faţa presiunii baronilor care se simt ameninţaţi de braţul legii, cu atât mai mult cu cât accederea la putere le-a creat PSD-iştilor mirajul protecţiei în faţa DNA. Există un mit, că baronii locali sunt intangibili, sunt mai presus de oricine și de orice reguli. Infirmarea acestui mit înseamnă începutul sfârşitului lui Victor Ponta şi a PSD”.