Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL SAPTAMANII: „Syriana”, Laboratoarele terorii
FILMUL SAPTAMANII: „Syriana”, Laboratoarele terorii

FILMUL SAPTAMANII: „Syriana”, Laboratoarele terorii

DU, 20.00, HBO.

Regizorul Stephen Gaghan ne pune mintea la treaba cu «Syriana», un puzzle cinematografic despre zone de influenta geopolitica, petrol, teorism si spionaj.

„Syriana” ne poarta in lumea tentaculara a coruptiei generate de lupta pentru petrol si influenta, o infruntare care se desfasoara pe mai multe continente si care se intersecteaza cu dramele de familie ale personajelor.

Bob Barnes (George Clooney) este platit de CIA sa il ucida pe printul Nassir (Alexander Sidding). Idealistul print iranian il are alaturi pe Bryan Woodman (Matt Damon), un analist in domeniul energiei, cu pareri radicale asupra realitatilor politice si sociale din Orientul Mijlociu. In timp ce Bob e divortat, Bryan se separa temporar de sotie.

Intriga este foarte dinamica, pe alocuri violenta si poarta privitorul din laboratoarele CIA pâna in interioarele fastuase ale palatului printului Nassir. Imaginile nesfârsitelor dune de nisip dominate doar de sonde si lumina orbitoare, baracile mizere in care sunt inghesuiti muncitorii imigranti pakistanezi, profeti fundamentalisti care extrag viitorii atentatori sinucigasi din rândul celor care nu mai au nicio speranta, sunt câteva aspecte care intregesc tabloul unei lumi in declin.

George Clooney nu si-a lasat barba si nu s-a ingrasat degeaba pentru interpretarea din „Syriana”. Pentru prestatia sa, afost rasplatit cu un Oscar si cu Globul de Aur pentru „Cel mai bun rol secundar masculin”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.