La sfârşitul anilor ’70, Josey Aimes (Charlize Theron, nominalizată la Oscar şi la Globul de aur) este o mamă singură care a pus capăt mariajului său, sătulă de numeroasele bătăi încasate de la soţul ei.
Acum încearcă să se descurce singură cu creşterea celor doi copii şi decide că soluţia optimă este să se întoarcă acasă, într-un oraş din Minnesota.
Cu ajutorul unei prietene se angajează la mina din zonă, conştientă fiind că va întâmpina greutăţi.
La început, lucrurile merg bine, îşi cumpără o casă şi este fericită pentru prima dată în viaţă că reuşeşte să-şi întreţină singură familia.
Însă în scurt timp este hărţuită sexual de către bărbaţii- colegi, care făceau bancuri proaste, deoarece nu se simţeau în elementul lor lucrând cu femei.
Sătulă de tratamentul la care era supusă, ea depune plângere de hărţuire sexuală împotriva patronilor minei, dar aceştia reuşesc să o aducă pe Aimes şi pe ai ei într-o situaţie incredibilă.
Lucrurile sunt cu atât de grele, cu cât colegele sale se tem să o susţină, de frică să nu-şi piardă un loc de muncă bine plătit.
20.00 – DIGI FILM
<iframe width="633" height="352" src="http://www.youtube.com/embed/jXkVQm0QPyY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>