FILMUL EVZ: Rain Man

FILMUL EVZ: Rain Man

Un film deosebit, cu succes atât la public, cât şi la critici, o distribuţie excelentă şi patru Premii Oscar.

Charlie Babbitt (Tom Cruise) află că tatăl său, cu care nu a păstrat legătura, a murit. Având o afacere falimentară, tânărul speră că va moşteni ceva. Primeşte însă doar o maşină decapotabilă veche, averea de trei milioane de dolari revenindu-i unui azil.

Furios, Charlie merge la instituţia cu pricina, unde află cu stupoare că banii vor fi folosiţi pentru întreţinerea fratelui său mai mare, Raymond (Dustin Hoffman, dreapta), un autist cu o memorie fantastică şi un talent extraordinar pentru calcule matematice.

După ce încearcă să facă un târg cu doctorul fratelui sau, Charlie îl "împrumută" pe Raymond de la azil, sperând că va câştiga jumătate din bani. Kim Peek, bărbatul din povestea căruia s-au inspirat producătorii filmului, avea capacitatea de a memora 12.000 de cărţi. Era capabil să citească două pagini în 10 secunde. Adevăratul Rain Man ştia cartea de telefoane pe de rost, putea spune în ce zi a săptămânii a căzut o zi de acum câteva decenii, dar depindea de tatăl său pentru a se îmbrăca şi pentru a se pieptăna.

Ne puteți urmări și pe Google News

20.15 - NAŢIONAL TV <iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/KKC3W0awjm0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>