Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Immortal Beloved
FILMUL EVZ: Immortal Beloved

FILMUL EVZ: Immortal Beloved

Filmul "O iubire nemuritoare" face o incursiune în viaţa celebrului compozitor Ludwig van Beethoven.

După moartea lui Ludwig van Beethoven (Gary Oldman), prietenul şi asistentul său, Anton Schindler (Jeroen Krabbé), găseşte o scrisoare-testament prin care compozitorul îşi lăsa bunurile lumeşti unei "iubiri nemuritoare".
Pentru că nu ştie cine ar putea fi misterioasa femeie care i-a inspirat compozitorului aceste sentimente, Schindler începe căutările.
Povestea ne poartă astfel prin viaţa lui Beethoven, din anii tinereţii până la moartea sa.
Concluzia este că cea de care s-a îndrăgostit maestrul este Johanna Reiss (Johanna ter Steege), fiica unui renumit tapiţer vienez. Printr-o întorsătură a sorţii, cei doi nu se căsătoresc, mai mult, tânăra devine soţia lui Kaspar, fratele lui Ludwig.
Filmările s-au desfăşurat în oraşele Praga, Kromeritz şi Viena. Deşi muzica de pe coloana sonoră este interpretată cu instrumente moderne, pianul din film este autentic, de pe vremea lui Beethoven.
În realitate, după moartea compozitorului s-au găsit trei scrisori adresate "iubirii mele nemuritoare". Specialiştii susţin că acestea ar putea fi Giulietta Guicciardi, Therese Brunswick, Josephine Brunswick sau Anna-MarieErdödy.
Regizorul şi scenaristul Bernard Rose susţine însă că el a identificat-o pe misterioasa iubită în persoana Johannei Reiss. În plus, în film se dă de înţeles că nepotul pe care-l creşte ar fi de fapt fiul nelegitim al compozitorului.
23.35 – TVR 2
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/d2e5Siu8E1k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: