FILMUL EVZ: Good Will Hunting

FILMUL EVZ: Good Will Hunting

"Good Will Hunting" - un film de referinţă, cu un scenariu extraordinar.

La 20 de ani, Will Hunting (Matt Damon, nominalizat la Oscar pentru rolul principal) este un geniu rebel care preferă să hoinărească în compania amicilor săi, Chuckie (Ben Affleck) şi Skylar (Minnie Driver), să agaţe femei şi să muncească pe şantier sau ca om de serviciu. I se pare interesant să-şi folosească braţele şi îşi trăieşte viaţa la un pas de autodistrugere. Atitudinea lui este cauzată de o rană nevindecată şi de starea sa de permanentă defensivă.

Genialitatea lui pare să-i fie propriul duşman: deşi poate să rezolve probleme de matematică foarte complicate, el nu reuşeşte să comunice cu cei pe care nu-i poate manipula.

Şansa lui este profesorul-psiholog Sean Maguire (Robin Williams), un bărbat la fel de încăpăţânat ca şi Will.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scenariul, scris de Matt Damon şi de Ben Affleck, a câştigat un premiu Oscar şi un Glob de aur la categoria cel mai bun scenariu original. După ce au apărut o mulţime de zvonuri cum că, de fapt, scriptul i-ar fi aparţinut lui William Goldman, acesta a negat public acest lucru.

Un alt Oscar i-a revenit actorului Robin Williams pentru rol secundar. După ridicarea premiului, americanul i-a trimis o replică a statuetei de aur actorului Peer Augustinski, cel care i-a dublat vocea în varianta prezentată în Germania, cu mesajul: "Îţi mulţumesc că m-ai făcut faimos în ţara ta". <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/z02M3NRtkAA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 21.45 - NAŢIONAL TV