Răsplătită cu un premiu Oscar şi cu alte patru nominalizări la preţioasa statuetă, pelicula care a lansat celebra expresie "Houston, we have a problem!" spune povestea misiunii navetei spaţiale "Apollo 13" care a avut loc în 1970.
Astronautul Jim Lovell (Tom Hanks), comandantul acestei misiuni, şi piloţii modulelor Jack Swigert (Kevin Bacon) şi Fred Haise (Bill Paxton) pornesc în cea de-a cincea misiune pe Lună, după ce comandantul iniţial se retrage.
Totul merge conform planului până la mijlocul misiunii, când unul dintre rezervoarele navei explodează, punând în pericol viaţa echipajului.
În timp ce curajoşii astronauţi trebuie să aleagă între a muri sufocaţi sau îngheţaţi, Ken Mattingly (Gary Sinise) şi Gene Ktantz (Ed Harris), comandantul de la sol, încearcă cu disperare să recupereze echipajul, conştienţi fiind că acesta ar putea să moară în momentul în care intră în contact cu atmosfera Pământului.
Până la definitivarea distribuţiei, au avut loc mai multe schimbări. John Cusack a refuzat rolul lui Fred Haise, iar John Travolta – pe cel al lui Jim Lovell.
Chiar şi Brad Pitt a fost ofertat cu un rol, pe care nu l-a acceptat, pentru a juca în "Se7en". Actorii din rolurile principale au vizitat Centrul Spaţial şi au încercat simulatoarele.
21.00 – HBO
<iframe width="633" height="459" src="http://www.youtube.com/embed/fuRZcZ4kW-Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>