Fletcher Reede (Jim Carrey), un avocat obsedat de cariera sa, şi-a "dedicat" viaţa ocolirii adevărului în avantajul său. Acest obicei a făcut ca mariajul cu Audrey (Maura Tierney) să se destrame, iar relaţia cu fiul său Max (Justin Cooper) să nu meargă bine deloc.
Deşi i-a promis copilului în nenumărate rânduri că va veni la aniversarea sa, se iveşte o afacere importantă şi Fletcher o sună pe Audrey pentru a-i spune că nu poate ajunge. În situaţia asta, înainte să sufle în lumânări, micuţul îşi doreşte ca tatăl său să nu poată să spună nici măcar o minciună toată ziua.
Deodată, Fletcher realizează că nu mai poate spune decât adevărul, iar acest lucru are consecinţe… interesante. Pentru a accepta acest rol, pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur, Jim Carrey a refuzat să fie Dr. Evil în "Austin Power şi Organizaţia Secretă".
În scenele în care Fletcher se dă cu capul de pereţi, nu au fost folosite niciun fel de efecte sonore: actorul chiar se loveşte. Într-un interviu, Carrey spune că scena în care Fletcher îşi urmăreşte fiul cu "Gheara", este copiată din copilăria lui, când tatăl său se juca astfel cu el. Mulţi au fost amuzaţi de schimbul de replici dintre Max şi Fletcher: "Tati, dacă mă strâmb rămân aşa?". "Nici vorbă, de fapt, unii câştigă bani buni din asta!" – aluzie la personajele lui Jim Carrey.
22.00, UNIVERSAL CHANNEL
<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/k0DA75eOltA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>