Filmul Angelinei Jolie nu e pe placul oricui

Filmul Angelinei Jolie nu e pe placul oricui

Criticii sunt de părere că "In the Land of Blood and Honey" al Angelinei abordează un subiect mult prea dificil.

Angelina a ales pentru prima ei aventură în regie un subiect controversat şi nu s-a limitat numai la a sta în spatele camerei de filmat, ci a şi scris scenariul acestuia. Lansarea nu i-a adus foarte multe laude, şi asta nu pentru că vedeta, cunoscută până acum drept actriţă şi activistă pentru drepturile omului, nu a făcut un efort onorabil, ci pentru că s-a înhămat la un subiect care ar depăşi chiar şi puterile unui regizor cu experienţă.

Nu şi-a dorit să regizeze

"Ştiţi, a fost un lucru amuzant. Nu intenţionam să scriu ceva şi nu mi-am dorit niciodată să regizez. Nici măcar nu aveam ultimul draft", a povestit Angelina la o proiecţie-eveniment a filmului său. Ea spune că totul a venit din întrebările pe care şi le-a pus după ce a avut curiozitatea să afle poveştile oamenilor implicaţi în conflictul din Bosnia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Filmul "In the Land of Blood and Honey" este proiectat, începând de pe 23 decembrie, în câteva cinematografe din SUA. Va ajunge la publicul larg undeva la sfârşitul lui februarie, sau începutul primăverii, dar până atunci, criticii americani au avut şansa să îşi exprime părerea vizavi de producţie. Cei mai mulţi nu îl consideră deloc o capodoperă. Lungmetrajul a obţinut doar 50% din voturile pozitive ale experţilor.

Angelina s-a concentrat prea mult pe mesaj

Una dintre problemele pe care le-au văzut aceştia a fost că Angelina s-a concentrat foarte mult pe ideea politică şi pe transmiterea acesteia într-un mod brutal, care să îi facă pe oameni să înţeleagă ce s-a întâmplat acolo la începutul anilor '90, dar a uitat de persoanjele principale. "Rezultatul este un film a cărui naraţiune pare o prezentare ficţională realizată de Statele Unite", consideră Jake Coyle de la Associated Press.

Pe de altă parte, unii critici recunosc că Angelina are calităţi de regizor, reuşind să creeze o atmosferă sumbră, potrivită subiectului, dar că filmul ei suferă din pricina scenariului prost. "Povestea lui brută te prinde mai puţin decât atmosfera per total", spune Kenneth Turan de la "The Los Angeles Times".

Revista "Time" a fost ceva mai îngăduitoare cu actriţa, spunând despre filmul ei că este "cel mai atrăgător, cu suflet film pe care Jolie l-a făcut în ultimii ani. Nu apare în el, dar prezenţa ei se simte peste tot".

Nominalizat deja la Globurile de Aur, la categoria cel mai bun film într-o limbă străină (pentru că este în sârbă, chiar dacă este realizat de o regizoare americană), "In the Land of Blood and Honey" a avut parte şi de critici mai dure. "Filmul devine o melodramă greoaie care nu reuşeşte să edifice sau să distreze", scrie AV Club.

Actori locali spun povestea războiului

Goran Kostic (Danijel) şi Zana Marjanovic (Ajla) formează cuplul de care vorbesc criticii. El luptă de partea sârbilor în război, ea este bosniacă şi a ajuns într-o tabără care este supravegheată de Goran. Înainte de conflict, însă, cei doi aveau o legătură care s-a schimbat acum, când concepţiile lor sunt altele. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/wDBU8CqU0dg?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "Am încercat să găsesc o voce... prin acest film. Să discut aceste teme mai importante ale războiului şi intervenţiei şi acest film nu este despre un cuplu." ANGELINA JOLIE, regizor

PARTENER

Brad Pitt îşi susţine iubita

Chiar dacă a ales să îşi folosească experienţa în cinematografie în altă direcţie, cea de producător, Brad Pitt o susţine pe mama copiilor lui în acest demers regizoral. A declarat la premieră că este foarte mândru de ea şi o însoţeşte conştiincios la mai toate evenimentele de promovare a filmului.

"In the Land of Blood and Honey" este genul de film pe placul amândurora. Pitt s-a implicat în calitate de producător în filme cu subiecte puternice, ca "A Mighty Heart", un proiect de suflet al acestuia, iar Angelina, în afară de munca ei umanitară în ţări lovite de război sau foamete, este şi un susţinător al mediatizării problemelor de acest gen. Ea a jucat rolul principal în filmul lui Pitt. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Q1veXdaZtI4?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>