De ceva ani, site-ul Moviemistakes.com şi utilizatorii săi caută şi găsesc toate greşelile de continuitate, geografie şi scenografie, în cele mai populare filme ale anului.
Potrivit bilanţului, filmul cu cele mai multe greşeli în 2011 este "Transformers: Răzbunarea celor învinşi", de Michael Bay, cu nu mai puţin de 58 de erori de toate tipurile.
Pe locul secund s-a clasat "Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi", cu 52 de greşeli, "X-Men: Cei dintâi", a ocupat locul al treilea, cu 30 de greşeli, ultimul "Harry Potter" a acumulat 20 de erori, în timp ce filmul de pe locul al cincilea, "Super 8", a avut 17 greşeli identificate de fani.
<iframe width="633" height="352" src="http://www.youtube.com/embed/3H8bnKdf654" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Cele mai amuzante greşeli
Creatorul site-ului, Jon Sandys, a împărtăşit şi greşelile lui preferate din blockbusterele de anul acesta. În prima secvenţă din "Transformers 3", Carly (Rosie Huntington Whiteley) poartă o şapcă albă în timp ce urcă scările, dar aceasta dispare imediat, iar în mâinile blondei apare un iepure de pluş.
Aceeaşi Carly, în timpul unei bătălii din Chicago, pare a-şi schimba constant pantofii, de la tocuri înalte la balerini, alternând de multe ori perechile, nu doar o dată.
Producătorii filmului mai scapă semne de autostradă ce porneşte din Chicago atunci când secvenţa se petrece în Washington DC, tot felul de erori legate de partea întunecată a lunii.
Iar o bătaie între două personaje pare să dureze o veşnicie atunci când ceasul de lângă ei arată ora 00.40, apoi 02.25, continuând cu 11.00.
Şi în "Piraţii din Caraibe 4" există destule greşeli legate de istorie: corabia căpitanului Barbossa are un steag britanic contemporan, iar un personaj are un grad inventat la câteva decenii după acţiunea filmelor.
<iframe width="633" height="352" src="http://www.youtube.com/embed/NptQl25eibY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
La una dintre sirenele din film se poate vedea lenjeria ei intimă… deşi nu ar trebui să aibă una.
În "Marea mahmureală 2" (clasat pe 9), în secvenţa în care eroii fug de mafioţii ruşi împreună cu maimuţa, personajul lui Bradley Cooper vrea să-l strige pe prietenul lui, Stu, dar îl numeşte "Ed", după cum îl cheamă pe actor, Ed Helms.
<iframe width="633" height="352" src="http://www.youtube.com/embed/bUX_N1vKE7s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
În "Saga Amurg: Zori de Zi Partea I", Bella dă un telefon, însă pe display-ul acestuia se vede clar că are tastele blocate.
<iframe width="633" height="352" src="http://www.youtube.com/embed/lypkQzHf2V0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>