Astfel, joi, 28 octombrie, la sediul muzeului (1062, Andrássy út 60) este programată proiecţia filmului „Filantropica”. Evenimentul va fi transmis şi on-line. www.terrorhaza.hu. Casa Terorii din Budapesta este unul dintre cele mai consistente muzee de istorie recentă din Europa. Acesta a fost construit pe similitudinea dintre teroarea comunistă şi cea fascistă, într-o locaţie care, stranie ironie a istoriei, a găzduit decenii la rând sediul Securităţii ungare, AVO.
 
Prezentarea filmului este o bună ocazie, spun reprezentanţii ICR Budapesta, de a pune pe tapet, sub genericul „România prin ochii românilor”, perspectiva inedită a trecutului recent şi a societăţii româneşti în tranziţie. „Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil, este o coproducţie româno-franceză care a fost prezentată în 2002 în avanpremieră specială la Festivalul de la Cannes.
La eveniment va participa şi  directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, reprezentantul producţiei, precum şi criticul maghiar de film Andras Réz, care, după vizionare vor dezbate mesajul poveştii, în cadrul unei mese rotunde.